Domare attackerad under pojkmatchen

Publicerad

Det var under en pojkmatch på söndagen som en domare attackerades och sedan kände sig så hotad att han avbröt matchen, skriver Kungsbacka-Posten

Efter att hemmalaget utökat ledningen till 4-2 tog en spelare från det gästande laget ut sin ilska på domaren. 

– Spelaren blev förbannad, jagade domaren och skrek en massa otrevligheter. Sedan knuffade han domaren, säger Bengt Alderin, återbudsansvarig för domarna i Kungsbacka, till Kungsbacka-Posten.

Matchen spelades i Kungsbacka kommun mellan två pojkar 15-lag under söndagen. När hemmalaget utökade sin ledning ytterligare, och slog in 4-2, rann det över för en spelare i bortalaget.

Flera spelare i hemmalaget sprang för att skydda domaren vid attacken. 

– I samband med detta kände sig domaren så hotad att han blåste av matchen, precis så som man ska göra, säger Bengt Alderin till Kungsbacka-Posten.

Fick rött kort

Spelaren som attackerade domaren fick rött kort. Redan tidigare under matchen var det stökigt i bortalaget, enligt Bengt Alderin.

– Domaren hade även varit och sagt till (bortalagets) ledare under matchen eftersom en av dem uppförde sig illa.

"Krävs kraftfulla bestraffningar"

Bengt Alderin beklagar det som har hänt. Domaren som attackerades var ny som domare och har inte så stor erfarenhet. 

– Vi och Hallands fotbollsförbund kommer att ge honom stöttning. Det är oerhört ledsamt det som hänt. Domaren har agerat precis som man ska göra. Det krävs kraftfulla bestraffningar i samband med sådana här händelser.

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag