Ryan Lasch missade tre straffar i matchen. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ryan Lasch missade tre straffar i matchen. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter straffdramat: "Fick hålla på ett tag"

Publicerad

Matchen mellan Frölunda och Djurgården skulle avslutas med ett stort drama.

Tolv spelare missade sina straffar – innan Calle Ridderwall blev stor hjälte för Djurgården.

– Vi fick hålla på ett tag, säger Ryan Lasch efteråt.

Frölunda såg länge ut att gå mot en blytung seger hemma mot Djurgården under tisdagskvällen.

När Ryan Lasch, i powerplay, tryckte in 3–2-pucken med dryga fem minuter så var det många som trodde att amerikanen skulle bli stor hjälte.

Men.

Marcus Högström ville annat och backen lyckades med mindre än minuten kvar kvittera till 3–3. Vilket förde matchen till förlängning – och sedermera straffar.

Och straffläggningen skulle bli ett enda stort drama.

"Det ville sig inte"

Det var först i den trettonde straffen som Calle Ridderwall lyckades hitta nät – och bli hjälte för Djurgården.

Ryan Lasch missade samtliga av sina tre försök.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Han (Adam Reideborn) gjorde det bra. Det ville sig inte, säger han.

Trots den bittra förlusten vill ändå amerikanen lyfta fram insatsen som ett stort steg i rätt riktning för Frölunda.

– Förlängning och straffar, det var riktigt nära. Men det är lite så det har varit så här långt, vi har inte studsarna med oss. Så kan det vara i hockey, det kan se ut så här ibland. Vi spelar verkligen bra, säger han.

"Unnar verkligen killarna en seger"

Roger Rönnberg var inne på liknande spår:

– Jävligt surt att vi inte får vinna, jag unnar verkligen killarna en seger här. Jag har gnällt en del på att inte attityden har funnits där och att vi inte följt spelsystemet. Men det tycker jag att vi gör i dag, säger Rönnberg.

Och han vill lyfta fram några spelare efter matchen:

– Det gläder mig lite extra att se alla våra egenproducerade spelare. Allt från Dahlin till Fjellström, Emanuelsson, Hjalmarsson, Ehn och Nyberg. Fördelen med att vi har lite skador är att våra unga killar får förtroende, det tror jag är bra för oss över tid, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag