Diego Lugano är klar för BK Häcken. Foto: Kieran Mcmanus/Bpi/RexDiego Lugano är klar för BK Häcken. Foto: Kieran Mcmanus/Bpi/Rex
Diego Lugano är klar för BK Häcken. Foto: Kieran Mcmanus/Bpi/Rex
Den uruguayanske VM-backen presenterades i dag på klubbens hemsida. Foto: Bruno MagalhaesDen uruguayanske VM-backen presenterades i dag på klubbens hemsida. Foto: Bruno Magalhaes
Den uruguayanske VM-backen presenterades i dag på klubbens hemsida. Foto: Bruno Magalhaes

Diego Lugano aktuell för flytt till BK Häcken

Publicerad

Här är transferbomben som kan skaka om allsvenskan rejält.

Uruguays VM-spelare Diego Lugano är på väg till Häcken.

– Ja, han ska till Sverige. Han flyger till Sverige i dag, säger agenten Juan Figer via en representant för agentbyrån till SportExpressen.

Fotbollskanalen var först med nyheten om att Häcken rycker i Diego Lugano.

– Det är inget jag vill kommentera. Det är känsligt att kommentera, säger sportchefen Sonny Karlsson till fotbollskanalen.

Diego Luganos agent Juan Figer bekräftar dock, via en representant för hans agentbyrå, för SportExpressen att mittbacken flyger till Sverige i dag.

– Ja, han ska till Sverige. Han flyger dit i dag för att slutföra de sista detaljerna i kontraktet, säger han.

– Kontraktet gäller till den 30 juni.

Varför flyttar han till Sverige?

– Han har spelat i Europa innan och tycker att Sverige är ett fint land.

"Får stå för honom"

Häckens sportchef Sonny Karlsson bekräftar inte uppgiften om att Lugano är på väg till Sverige.

– Det får står för agenten, säger han.

– Jag brukar inte prata om affärer som inte är färdiga och det gör jag inte nu heller. Du får inget mer från mig förrän jag är överens om framtiden med den spelaren som vi ska ha hit. Vi hoppas att allting är färdigt tills på fredag.

"En korttidslösning"

Häcken letar efter en mittback efter att det stått klart att deras Walid Atta blir borta i åtta veckor på grund av en meniskskada. Och efter att ha lånat ut Ronald Mukiibi till Östersund behöver göteborgarna en ny mittback.

– Vi är ute efter en mittback. Vi tittar på flera och hoppas att allting är färdigt på fredag, säger Sonny Karlsson.

95 landskamper

Diego Lugano har 95 landskamper med Uruguay och har varit lagkapten för det sydamerikanska landslaget. Han blev han utsedd till den bästa lagkaptenen under fotbolls-VM i Sydafrika 2010.

Under sin karriär har han representerat bland annat PSG, Fenerbache och Malaga.

Ryktades till Arsenal

Diego Lugano ryktades i sommar vara nära en övergång till Arsenal. I dag är han klubblös efter att ha släppts från sitt kontrakt med West Bromwich i fjol.

Mittbacken ska ha sikte på Copa America och det ska vara anledningen till att han vill hitta en klubb så att han få speltid och därmed öka chanserna till att bli uttagen i det sydamerikanska mästerskapet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag