Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Detaljer från att ta över Elfsborg

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Elfsborg ser ut att ha hittat sin nye tränare. 

Enligt SportExpressens uppgift är Jimmy Thelin huvudkandidaten - och bara små detaljer återstår innan klubben hoppas presentera Thelin som sin nye huvudtränare inför säsongen 2018. 

- Det har varit många rykten och som vanligt kommenterar jag inga namn, säger klubbchefen Stefan Andreasson. 

Efter att Elfsborg förlorat mot Malmö FF med 6-0 i slutet av september kom beskedet att klubben sparkade huvudtränaren Magnus Haglund. 

Då parkerade klubben på en tiondeplats i allsvenskan och hade en tung period. Janne Mian tog över huvudansvaret tillfälligt och efter att Haglund sparkades satte ryktena i gång om vem som skulle ta över som ny huvudtränare. 

Olof Mellberg var en kandidat

Olof Mellberg var en av kandidaterna och hade ett möte med klubbchefen Stefan Andreasson. Dessutom diskuterades en intern lösning med Tobias Linderoth som skulle få Jörgen Wålemark vid sin sida. 

Nu har Elfsborg dock identifierat sin huvudkandidat. Enligt SportExpressens uppgifter återstår bara små detaljer innan Jimmy Thelin presenteras som ny huvudtränare. Ingenting är helt skrivet men dialogen med Thelin, som har två år kvar på kontraktet med J-Södra, är långt gången där även Elfsborg har haft en dialog med klubben om att köpa loss tränaren.

Jimmy Thelin kvalar med J-Södra 

Frågan är naturligtvis känslig då J-Södra tvingas kvala för att hålla sig kvar i allsvenskan och den första matchen av två mot Trelleborg spelas nästa onsdag.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson vill inte kommentera något kring tränarfrågan. 

- Det har varit många rykten den senaste tiden och jag kommenterar som vanligt inga namn. Men vi jobbar med tränarfrågan och hoppas ha något klart inom någon vecka. Det är väl allt jag kan säga just nu. 

Vi har uppgifter på att J-Södras Jimmy Thelin är nära att ta över?

- Jag kommenterar som sagt inga namn. 

Enligt SportExpressens uppgifter kan Jörgen Wålemark fortfarande vara ett alternativ som assisterande tränare i klubben. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!