Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNFoto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Detaljer från att ta över Elfsborg

Publicerad

Elfsborg ser ut att ha hittat sin nye tränare. 

Enligt SportExpressens uppgift är Jimmy Thelin huvudkandidaten - och bara små detaljer återstår innan klubben hoppas presentera Thelin som sin nye huvudtränare inför säsongen 2018. 

- Det har varit många rykten och som vanligt kommenterar jag inga namn, säger klubbchefen Stefan Andreasson. 

Efter att Elfsborg förlorat mot Malmö FF med 6-0 i slutet av september kom beskedet att klubben sparkade huvudtränaren Magnus Haglund. 

Då parkerade klubben på en tiondeplats i allsvenskan och hade en tung period. Janne Mian tog över huvudansvaret tillfälligt och efter att Haglund sparkades satte ryktena i gång om vem som skulle ta över som ny huvudtränare. 

Olof Mellberg var en kandidat

Olof Mellberg var en av kandidaterna och hade ett möte med klubbchefen Stefan Andreasson. Dessutom diskuterades en intern lösning med Tobias Linderoth som skulle få Jörgen Wålemark vid sin sida. 

Nu har Elfsborg dock identifierat sin huvudkandidat. Enligt SportExpressens uppgifter återstår bara små detaljer innan Jimmy Thelin presenteras som ny huvudtränare. Ingenting är helt skrivet men dialogen med Thelin, som har två år kvar på kontraktet med J-Södra, är långt gången där även Elfsborg har haft en dialog med klubben om att köpa loss tränaren.

Jimmy Thelin kvalar med J-Södra 

Frågan är naturligtvis känslig då J-Södra tvingas kvala för att hålla sig kvar i allsvenskan och den första matchen av två mot Trelleborg spelas nästa onsdag.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson vill inte kommentera något kring tränarfrågan. 

- Det har varit många rykten den senaste tiden och jag kommenterar som vanligt inga namn. Men vi jobbar med tränarfrågan och hoppas ha något klart inom någon vecka. Det är väl allt jag kan säga just nu. 

Vi har uppgifter på att J-Södras Jimmy Thelin är nära att ta över?

- Jag kommenterar som sagt inga namn. 

Enligt SportExpressens uppgifter kan Jörgen Wålemark fortfarande vara ett alternativ som assisterande tränare i klubben. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag