"Det suger verkligen att vara skadad nu"

Frölundabacken Tom Nilsson hoppas vara tillbaka på isen innan slutspelet är över.
Foto: Johan Bernström/BILDBYRÅN

Tom Nilsson, 22, hade precis hittat ett spel han kände sig nöjd med när han råkade ut för en skada på underkroppen.

Än är Frölundabacken inte redo att återvända men han hoppas hinna bli färdigläkt innan slutspelet är över.

– Det suger verkligen att vara skadad nu, säger Tom Nilsson.

På tisdagens träning såg Tom Nilsson glad ut mellan övningarna.

– Jag kände att jag tog ett steg framåt, då hamnar smilgroparna långt uppe, säger Frölundabacken efter träningspasset.

Efter en tumultartad start på säsongen - där han först ingick i en NHL-trejd mellan Toronto Maple Leafs och New York Islanders och sedan plötsligt blev uppsats på waiverslistan - återvände han till Göteborg och Frölunda. Sedan dess har hans spel, enligt honom själv, gått lite upp och ner.

– Jag lärde mig mycket av det som hände i början av säsongen, säger han och syftar på kaoset i Nordamerika.

- Jag är inte glad att det hände, men jag är glad att jag lärt mig något av det.

Vill vara med och bidra

I slutspelet har han spelat fyra matcher varav han är jättenöjd med sitt spel i tre av dem. Sedan kom skadan och han kunde inte medverka i den femte och sista matchen i kvartsfinalen mot Djurgården.

– Det suger lite att skada sig när man tycker att man spelar bra. Men det är så det är. Skador kommer aldrig lägligt, säger 22-åringen.

Frölundas backsida har sett stabil ut i stort sett hela säsongen, inte minst under slutspelet där. Och även om Tom Nilsson litar på sina kolleger hade stockholmaren självklart hellre varit med på isen och fajtats om en finalplats.

– Egentligen spelar det ingen roll om jag spelar tjugo minuter, en minut eller sitter på läktaren. Så länge laget vinner är jag nöjd. Men självklart vill jag vara med och bidra.

Hoppas på comeback - innan slutspelet är över

Under måndagens match i Luleå följde backen matchen hemifrån tv-soffan - en spänd upplevelse, enligt honom själv.

– När man spelar är man så inne i spelet. Men när man tittar på tv eller sitter på läktaren blir man så nervös. Det är en stor skillnad, säger Nilsson.

När han spelade i Frölunda förra gången, under säsongen 13/14, åkte laget ut i kvartsfinalen mot Linköping i en den sjunde och avgörande matchen i serien. I år tycker Tom Nilsson att det finns ett lugn i laget som saknades då.

– Jag känner att vi har en tro på det vi gör, som vi inte hade för två år sedan. Och det reflekteras i vi spelar. Vi är lugnare samtidigt som vi har en kämpaglöd.

Matchserien mellan Frölunda skulle i teorin kunna ta slut på söndag i Scandinavium, förutsatt att Luleå vinner de kommande tre matcherna. Men Frölundabacken hoppas att slutspelet blir längre än så - han vill hinna komma tillbaka från skadan innan det är över.

– Det suger att vara skadad nu när det roliga har börjat. Det är därför jag är så glad att jag gjorde framsteg i dag, säger Tom Nilsson.