Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Det kunde ju ha
blivit en derbyfest"

Gais målvakt Fredrik Olsson, 26.
Foto: Daniel Stiller

GÖTEBORG. Huliganer förstörde derbyfesten.

På planen slog Blåvitt Gais med 3-2.

– Jävligt tråkigt att det blir fokus på bråk och inte själva sporten, säger lagkaptenen Nicklas Asp, 29.

Det var lapp på luckan och publiksiffran skulle landa på 1 450. Men efter ett stort huliganbråk på Avenyn så uppmanade polisen arrangören att stänga insläppet till Lisebergshallen. De cirka 300 åskådarna som redan hade kommit fick stanna kvar.

– Det kunde ju ha blivit en derbyfest med fullsatta läktare, säger Blåvitts Nicklas Asp.

"Blev förvånad"

Gais målvakt Fredrik Olsson, 26, hade inför avspark inte en aning om vad som hände utanför arenan.

– Jag blev förvånad när jag kom ut, jag trodde ju att det skulle vara fullsatt. Vi fick inget besked alls. Som gaisare är det tråkigt, en pojkdröm att få spela i klubben har gått i uppfyllelse, och man vill ju spela inför sin publik, säger Olsson.

När det är dags för returmöte är det risk att det blir spel inför tomma läktare.

– Tyvärr är det så. Vi får se hur de värderar läget. Det är tråkigt när det blir så här, säger Blåvitts Mathias Etéus, 25.

Bottenlaget Gais tog ledningen tidigt och sedan skallade Nicklas Asp in bollen i eget mål.

– Det var jävligt snyggt i alla fall. Jag var lite för kylig tyvärr och när jag nickade hem fanns det ingen målvakt där.

Men de regerande svenska mästarna IFK Göteborg (som då hette Göteborg Futsal Club) vände och vann med 3-2. Hade det inte varit för Gais keeper Fredrik Olsson hade det blivit betydligt större siffror.

– Deras målvakt gör en fantastisk insats. Något av de sjukaste jag sett på en futsalplan. Han tog i princip allt. Men vi hade tålamod och matade på hela matchen. Vi har många rutinerade spelare och vet att futsal ofta avgörs i slutminuterna, säger Nicklas Asp.

Spelade med Bjärsmyr och Wendt

Asp tillhör samma generation som Mattias Bjärsmyr, bröderna Berg, Gustav Svensson och Oscar Wendt. 2005 gjorde han en halv säsong i Blåvitts A-lag.

– Det gick ju rätt bra för dem.

* Men du är bättre på futsal. 

– Haha, ja, det är jag.

Mathias Eteús representerade Blåvitt i allsvenskan 2009.

– Det är fantastiskt att spela i den här tröjan igen. Ambitionen är att vinna SM-guld igen och utveckla vårt spel, säger Etéus.