Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Det kommer bli årets match i Göteborg"

Foto: Jonas Gustafsson / BILDBYRÅN

Efter två år i division ett är anrika Örgryte IS tillbaka i Superettan. Nu väntar två heta derbyn mot GAIS - med femton nya spelare i truppen.

– Det kommer bli årets match i Göteborg, säger Örgrytes George Mourad.

Då spelas säsongens derbyn

30/4, 15.00: GAIS-Örgryte

14/8, 19.00: Örgryte-GAIS

Så spelas premiäromgången

Lördag 2/4

12.15: Varberg-Åtvidaberg

15.15: GAIS-Frej

Söndag 3/4

14.00 Degerfors-Atheltic FC United

16.00 Ängelholm-Syrianska FC

16.00 Ljungskile-Örgryte

18.00 Assyriska-Dalkurd

Måndag 5/4

19.00 Trelleborg-Värnamo

19.00 Sirius-Halmstad

Redan i den femte omgången, på valborgsmässoafton, spelas säsongens första Göteborgsderby mellan GAIS och Örgryte. Ett möte George Mourad har längtat efter under de två säsongerna i division ett.

- Det är sådan matcher man vill ha varje vecka om möjligheterna finns. Vissa gånger i division ett kunde det vara svårt att motivera sig inför matchen, säger han.

George Mourad kom till Örgryte sommaren 2013 och har varit med om att rasa ur Superettan, misslyckas med ett kval för att till slut ta klivet upp igen i höstas. Han beskriver det stundande derbyt som årets match i Göteborg.

– Det finns inget hetare derby i Göteborg i alla fall. Kollar du det allsvenska derbyt mellan IFK Göteborg finns det ingen rivalitet mellan klubbarna eller supportrarna. Det är väl ett derby som vi har väntat länge på. Det finns rivalitet mellan klubbarna och supportrarna, säger han.

Längtar man efter sådana matcher?

– När du vet att du kommer till ett ställe där det inte finns några supportrar kontra att möta GAIS som är en lokalrival med mycket publik och som hypeas i hela staden är det klart att det är mycket roligare, säger George Mourad.

"Två sköna matcher"

Han får medhåll av GAIS målvakt, Tommi Vaiho.

– Det tycker jag också. Häcken är väl Hisingen?, säger Vaiho och fortsätter.

– Det är självklart kul att de är uppe. Det är två sköna matcher med förhoppningsvis mycket publik. Men matcherna fram dit och efter som gäller att vinna. Men det ska bli roligt. Det blir en extra krydda.

Precis som många andra av konkurrenterna har GAIS haft en mycket stor spelaromsättning under vintern. 15 nya spelare har tillkommit. Däribland spelare med allsvensk rutin så som Dan Keat från Falkenberg och Teteh Bangura, senast i Mjällby.

– Man kan nog förvänta sig ganska mycket av oss sett till vilka spelare som kommit in. Vi känner att vi gärna tar emot de stora förväntningar som finns på oss, säger GAIS tränare Benjamin Westman.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!