Foto: Jonas Gustafsson / BILDBYRÅN
 Foto: Jonas Gustafsson / BILDBYRÅN

"Det kommer bli årets match i Göteborg"

Publicerad

Efter två år i division ett är anrika Örgryte IS tillbaka i Superettan. Nu väntar två heta derbyn mot GAIS - med femton nya spelare i truppen.

– Det kommer bli årets match i Göteborg, säger Örgrytes George Mourad.

Redan i den femte omgången, på valborgsmässoafton, spelas säsongens första Göteborgsderby mellan GAIS och Örgryte. Ett möte George Mourad har längtat efter under de två säsongerna i division ett.

- Det är sådan matcher man vill ha varje vecka om möjligheterna finns. Vissa gånger i division ett kunde det vara svårt att motivera sig inför matchen, säger han.

George Mourad kom till Örgryte sommaren 2013 och har varit med om att rasa ur Superettan, misslyckas med ett kval för att till slut ta klivet upp igen i höstas. Han beskriver det stundande derbyt som årets match i Göteborg.

– Det finns inget hetare derby i Göteborg i alla fall. Kollar du det allsvenska derbyt mellan IFK Göteborg finns det ingen rivalitet mellan klubbarna eller supportrarna. Det är väl ett derby som vi har väntat länge på. Det finns rivalitet mellan klubbarna och supportrarna, säger han.

Längtar man efter sådana matcher?

– När du vet att du kommer till ett ställe där det inte finns några supportrar kontra att möta GAIS som är en lokalrival med mycket publik och som hypeas i hela staden är det klart att det är mycket roligare, säger George Mourad.

"Två sköna matcher"

Han får medhåll av GAIS målvakt, Tommi Vaiho.

– Det tycker jag också. Häcken är väl Hisingen?, säger Vaiho och fortsätter.

– Det är självklart kul att de är uppe. Det är två sköna matcher med förhoppningsvis mycket publik. Men matcherna fram dit och efter som gäller att vinna. Men det ska bli roligt. Det blir en extra krydda.

Precis som många andra av konkurrenterna har GAIS haft en mycket stor spelaromsättning under vintern. 15 nya spelare har tillkommit. Däribland spelare med allsvensk rutin så som Dan Keat från Falkenberg och Teteh Bangura, senast i Mjällby.

– Man kan nog förvänta sig ganska mycket av oss sett till vilka spelare som kommit in. Vi känner att vi gärna tar emot de stora förväntningar som finns på oss, säger GAIS tränare Benjamin Westman.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag