Poya Asbaghi höll under torsdagen i sitt första träningspass med IFK Göteborg. Foto: BILDBYRÅNPoya Asbaghi höll under torsdagen i sitt första träningspass med IFK Göteborg. Foto: BILDBYRÅN
Poya Asbaghi höll under torsdagen i sitt första träningspass med IFK Göteborg. Foto: BILDBYRÅN
Blåvitts kapten Sebastian Eriksson. Foto: BILDBYRÅNBlåvitts kapten Sebastian Eriksson. Foto: BILDBYRÅN
Blåvitts kapten Sebastian Eriksson. Foto: BILDBYRÅN

"Det känns som att stenåldern är över"

Publicerad

GÖTEBORG. Ingen boll – men väl en nystart.

Efter att Poya Asbaghi, 32, hållit i sitt första träningspass med IFK Göteborg vittnar Blåvitt-spelarna om en känsla av förnyelse.

– Det känns som att stenåldern är över, säger lagkaptenen Sebastian Eriksson, 28.

IFK Göteborg drog under torsdagen i gång försäsongsträningen.Foto: BILDBYRÅN

Under torsdagen genomförde IFK Göteborg sitt första träningspass under Poya Asbaghis ledning.

Men de nära hundra åskådarna på plats i inomhushallen Prioritet Serneke arena fick inte se Blåvitt-spelarna vidröra bollen vid ett enda tillfälle. 

Det var en medveten strategi från den nye huvudtränaren.

– Första träningen handlar mer om att aktivera kropparna. Sedan blir det successivt mer och mer boll, även om december inte är den riktiga fotbollsmånaden. Det börjar på riktigt när vi kommer tillbaka efter nyår, säger Poya Asbaghi.

Trots bristen på bollkontakt känner spelarna att något nytt är i görningen och att tränarens intåg kan innebära en nytändning för hela klubben.

– Det känns så. Det är skönt när det händer något. Men man ska inte stå här efter en dag och säga hur det kommer att gå, säger Blåvitts lagkapten Sebastian Eriksson.

Hur har du laddat?

– Mest genom att hämta kraft från något annat än fotboll. Jag har försökt komma bort lite och efter en jobbig säsong var det väldigt skönt att få lite distans till det hela. Det känns jävligt skönt med en nystart och en ny tränare. Det känns bra och inspirerande med många unga killar som kommer att få ta för sig med en gång.

Sebastian Eriksson.Foto: BILDBYRÅN

"Alla kan springa i dag"

Har ni haft något snack med er nye tränare?

– Nej, inte än. Vi samlades i morse och gick i stort sett bara igenom vad vi ska göra de närmaste dagarna. Mer än så har vi inte hunnit med än.

Det kan bli mycket fysträning i december..?

– Det kommer det säkert att bli, men jag hoppas och vet att det kommer bli mer boll än vad vi är vana vid. Det känns som att stenåldern är över nu.

Har det känts så tidigare alltså?

– Ja... Man spelar ju faktiskt fotboll. Alla kan springa i dag. Det är inte som för 15 år sedan, att man kan vinna genom att springa mest – det funkar inte så längre. Idrotten är på en så hög nivå att det är mycket mer än fysik.

Provspelare från Liberia

Mittbacken David Boo Wiklander, 33, saknades på IFK Göteborgs första träning på grund av blodförgiftning

Med på träningen fanns däremot nyförvärvet Carl Starfelt, 22, från Brommapojkarna och provspelaren Archie Harvey, 25. Ytterbacken/kantspelaren kommer från Liberia men har de senaste fem åren spelat i Sverige, i bland annat Nordvärmland och Arameisk-Syrianska.

– Han ska vara med oss i december, sedan får vi se, säger Blåvitts sportchef Mats Gren om Harvey.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag