Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Det känns som att stenåldern är över"

Poya Asbaghi höll under torsdagen i sitt första träningspass med IFK Göteborg.
Foto: BILDBYRÅN
Blåvitts kapten Sebastian Eriksson.
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ingen boll – men väl en nystart.

Efter att Poya Asbaghi, 32, hållit i sitt första träningspass med IFK Göteborg vittnar Blåvitt-spelarna om en känsla av förnyelse.

– Det känns som att stenåldern är över, säger lagkaptenen Sebastian Eriksson, 28.

IFK Göteborg drog under torsdagen i gång försäsongsträningen.
Foto: BILDBYRÅN

Under torsdagen genomförde IFK Göteborg sitt första träningspass under Poya Asbaghis ledning.

Men de nära hundra åskådarna på plats i inomhushallen Prioritet Serneke arena fick inte se Blåvitt-spelarna vidröra bollen vid ett enda tillfälle. 

Det var en medveten strategi från den nye huvudtränaren.

– Första träningen handlar mer om att aktivera kropparna. Sedan blir det successivt mer och mer boll, även om december inte är den riktiga fotbollsmånaden. Det börjar på riktigt när vi kommer tillbaka efter nyår, säger Poya Asbaghi.

Trots bristen på bollkontakt känner spelarna att något nytt är i görningen och att tränarens intåg kan innebära en nytändning för hela klubben.

– Det känns så. Det är skönt när det händer något. Men man ska inte stå här efter en dag och säga hur det kommer att gå, säger Blåvitts lagkapten Sebastian Eriksson.

Hur har du laddat?

– Mest genom att hämta kraft från något annat än fotboll. Jag har försökt komma bort lite och efter en jobbig säsong var det väldigt skönt att få lite distans till det hela. Det känns jävligt skönt med en nystart och en ny tränare. Det känns bra och inspirerande med många unga killar som kommer att få ta för sig med en gång.

Sebastian Eriksson.
Foto: BILDBYRÅN

"Alla kan springa i dag"

Har ni haft något snack med er nye tränare?

– Nej, inte än. Vi samlades i morse och gick i stort sett bara igenom vad vi ska göra de närmaste dagarna. Mer än så har vi inte hunnit med än.

Det kan bli mycket fysträning i december..?

– Det kommer det säkert att bli, men jag hoppas och vet att det kommer bli mer boll än vad vi är vana vid. Det känns som att stenåldern är över nu.

Har det känts så tidigare alltså?

– Ja... Man spelar ju faktiskt fotboll. Alla kan springa i dag. Det är inte som för 15 år sedan, att man kan vinna genom att springa mest – det funkar inte så längre. Idrotten är på en så hög nivå att det är mycket mer än fysik.

Provspelare från Liberia

Mittbacken David Boo Wiklander, 33, saknades på IFK Göteborgs första träning på grund av blodförgiftning

Med på träningen fanns däremot nyförvärvet Carl Starfelt, 22, från Brommapojkarna och provspelaren Archie Harvey, 25. Ytterbacken/kantspelaren kommer från Liberia men har de senaste fem åren spelat i Sverige, i bland annat Nordvärmland och Arameisk-Syrianska.

– Han ska vara med oss i december, sedan får vi se, säger Blåvitts sportchef Mats Gren om Harvey.