Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Det känns redan nu 300 procent bättre"

LADDAD FÖR NYSTART. Nordin Gerzic, här jagad av Lasse Vibe på Blåvitt-träningen i går, är tillbaka från lånetiden i Örebro. Med sig i fotbollstrunken hade han en ett återvunnet självförtroende. "Jag tappade det ett tag. Men jag vet vad jag kan och gör jag mitt kommer jag att få spela", säger han bestämt. Foto: Per Wissing

GÖTEBORG. Pontus Farnerud slutar.

Nordin Gerzic går mot en nystart.

2014 ska han visa Gamla Ullevi sitt sanna jag.

- Jag vet vad jag kan, men jag har inte visat det i Blåvitt. Det ska jag nu, säger mittfältaren.

NORDIN GERZICS DYSTRATID HOS BLÅVITT

1 FEBRUARI 2012

KLAR FÖR IFK. Efter flera månader av rykten bekräftas jättevärvningen - storsatsande IFK köper ÖSK-profilen Nordin Gerzic för cirka åtta miljoner kronor.

---

15 JULI 2012

KRITISERAS AV HYSÉN. Spelet hackar för "Real Blåvitt". Efter att ha tappat ytterligare en ledning säger Tobias Hysén till Aftonbladet: "Nordin springer och dräller med bollen och de tar den. Vi bjuder på mål igen tyvärr. Det känns för jävligt att behöva säga det efter varje match, men det blir ju likadant varje gång." Gerzic svarar att han inte tycker att hans medspelare kämpar tillräckligt.

---

21 FEBRUARI 2013

SKADAD I LÅRET. Efter diverse problemhela 2012 drabbas Gerzic av en lårskada som hindrar honom från en hel försäsongsträning. Gerzic kommer därmed inte till spel hundraprocentig den här gången heller.

---

6 AUGUSTI 2013

UTLÅNAD TILL ÖREBRO. Gerzic har svårt att få speltid, återvänder till ÖSK på lån säsongen ut. "Jag kom in fel i det och hade svårt att ta mig ur det. Jag har inte mått så bra".

DEN TUFFA KONKURRENSEN PÅ BLÅVITTS MITTFÄLT I ÅR

2014 ska bli säsongen då Gerzic visar vad han går för i Blåvitt. Han utesluter inte att spela på en kant - men vill främst ta en plats centralt. Där är konkurrensen stenhård.

-

JAKOB JOHANSSON, 23.

Haft en oerhörd utveckling de senaste säsongerna. Med sitt hänsynslösa närkampsspel är han en gigant på mittfältet. Given i startelvan 2013.

-

PHILIP HAGLUND, 26.

Johanssons evige radarpartner. Också benhård i duellerna, men Haglund är även en straffområdesspelare, nosar gärna vid motståndarmålet.

-

DARIJAN BOJANIC, 19.

Utmärkt spelförståelse och passningsfot. Spås en lysande framtid. Men måste jobba upp sin fysik ordentligt för att ha en chans att spela på regelbunden basis.

-

JOEL ALLANSSON, 21. En i raden av skadade, blåvita superlöften. Fick större delen av 2013 förstört av höftskador. Hoppas nu få bygga upp sig en hel försäsong.

-

HAMPUS ZACKRISSON, 19.

Bara ett inhopp 2013. Skrev nyligen på ett A-lagskontrakt som sträcker sig över sex månader. Har gjort bra ifrån sig på träningarna.

Blåvitt genomförde årets sista fotbollspass på ett regnigt Härlanda park i går eftermiddag. Det var sista gången Pontus Farnerud, som ger upp sin karriär på grund av alla höftproblem, sparkade boll med gänget.

Samtidigt styrde och ställde Nordin Gerzic med sina lagkamrater. Han är tillbaks i IFK Göteborg - med besked.

- Jag tar för mig, kommer inte gå och gömma mig. Självförtroendet är mycket bättre än när jag var här senast, slår Gerzic fast.

Mångmiljonvärvningen från Örebro startade bara sex allsvenska matcher 2013 - innan han blev utlånad till just Örebro.

Där fick han förtroende och speltid, och övertygade sig själv att han fortfarande kan.

- Att tro på sig själv igen är en skön känsla. Jag tappade den ett tag. Jag vet vad jag kan och gör jag mitt kommer jag att få spela. Det är så det är, det är det jag strävar efter. Redan nu känns det 300 procent bättre, säger Gerzic.

Tryggare med bollen

Vad är det som känns bättre?

- Framför allt tryggheten med boll. Det jag varit bra på innan: Att driva spelet, komma till avslut, hitta instick.

- Och så är jag jäkligt bra fysiskt förberedd.

Till skillnad från för ett år sedan?

- Jag tror det, skadorna satte lite stopp, säger Nordin Gerzic, som hade lårproblem när han värvades till IFK.

Har inte haft ont på länge

- Nu har jag jobbat stenhårt för att bli av med skadorna - och jag har inte känt något på månader. Nu ska jag gasa vidare så att jag kommer tillbaks i ännu bättre skick efter julledigheten.

Guldstriden i höstas fick han följa utifrån.

Oftast spelade ÖSK samtidigt som IFK, så Nordin Gerzic hann inte se alla matcher. Analysen, baserat på vad han trots allt hann se:

- Det gick bra långt in på hösten, men vår idé kanske inte gav effekt ända in i slutet. Som det såg ut tappade vi lite kraft och tro på oss själva.

Nu vill Nordin att Blåvitts fotboll tar nästa steg.

Ska variera mera

- Utan att gå ifrån vår idé ska vi tillföra saker. Till exempel ser man på träningen i dag hur vi varierar det längre och det kortare spelet. Vi ska lägga in ett par dimensioner till.

Ditt spel med boll är en av dimensionerna?

- Det är planen.