Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det här laget är mer likt guldlaget”

Johan Löfstedt.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Han missade de fem första matcherna på grund av en knäskada.

Men nu håller Johan Löfstedt på att varva upp i Villas segermaskin.

– Det har tagit ett tag. Men det har känts bättre sista två matcherna än under mina fyra första, säger han efter 8–2 mot sin gamla klubb Vetlanda.

Joakim Andersson och Johan Löfstedt hade spelat flera år tillsammans i Vetlanda innan de kom till Villa för två och ett halvt år sedan.

Det blev guld direkt och silver i våras.

Men när Vetlanda kom till Lidköping på måndagskvällen gjorde Johan Löfstedt två mål för Villa – och Joakim Andersson ett för Vetlanda.

Ville spela i tre år

– Kul att träffas igen. Jocke är en spelare som betydde mycket för Villa, han är väldigt omtyckt här, säger Johan Löfstedt.

Var det nära att du också flyttade tillbaka till Vetlanda?

– Nej. Jag ville spela alla tre åren på mitt kontrakt. Och jag hoppas kunna fortsätta här i Villa längre än så, säger Johan Löfstedt.

En fraktur i knäskålen i oktober tvingade honom dock att hålla sig utanför isen i sju veckor.

– Men vi har hållit en hög nivå genom hela säsongen. Det gick nästan ännu bättre när jag var borta, säger Löfstedt med ett skratt.

Gjorde 4–1 på hörna

Han stängde första halvlek mot Vetlanda med sitt 3–1-mål. 

Det hade bara gått fem minuter av andra halvlek när han dunkade in 4–1 på hörna.

Och sen rullade det på fram till 8–2.

– Det är inte målen i sig som gör att jag känner att jag börjar komma tillbaka efter skadan. Det är mer känslan och den blir bättre och bättre.

”Alla vill vinna igen”

Förra året tog Villa klubbens första guld genom tiderna. I våras blev det ”bara” silver.

Hur är laget i år?

– Vi förlorade finalen i våras efter att ha vunnit året före. Kanske hade vi en reaktion. Klubben hade aldrig vunnit tidigare och vi trodde kanske att det skulle gå lite lättare, säger han.

– Det här laget är mer likt guldlaget. Det är otroligt komplett, det finns en väldig energi och stor hunger. Alla vill vinna igen.