Ida Odén. Foto: CLAUS MEYER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ida Odén.  Foto: CLAUS MEYER/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Det hade suttit fint med en SM-final till”

Publicerad

Sävehofs superform håller i sig. 

Och nu är man ett steg närmare målet. 

– Det är klart att det hade suttit fint med en SM-final till, säger Ida Odén, 31 – som jagar sitt elfte guld. 

Tidigare under säsongen hade Sävehofs damer en rejäl svacka, men nu radar man upp fina resultat. Segertåget har rullat på sedan den tionde januari och laget är nu upp i 14 raka. 

I kvartsfinalen mot Boden blev det 3-0 i matcher. Och semifinalserien mot Skuru började på bästa sätt på bortaplan, även om hemmalaget ledde i halvtid med 14-13. 

– Vi startade lite trevande. I paus sa vi att vi skulle fortsätta tro på det vi gör och det tycker jag att vi gjorde. Det blev bättre och bättre och vi var väldigt konsekventa i anfallsspelet, säger Ida Odén, som med sina åtta fullträffar blev Sävehofs bästa målskytt. 

Sävehof vann till slut med 29-24. 

– Väldigt skönt förstås. Det kändes bra. I andra halvlek spelade vi stundtals riktigt bra. Efter vår svacka har vi hittat en bra nivå som vi håller, fortsätter veteranen. 

På måndags möts lagen igen, då i Partille. Sävehof har ändrat lite på träningsupplägget under slutspelet för att toppa formen till varje enskild match. 

– Annars ser nog veckan ut ungefär som vanligt. 

”Det är definitivt den här gången”

Har ni redan nu SM-finalen någonstans i bakhuvudet? 

– Egentligen inte. Men man vet ju hur kul det är att spela en SM-final och får försöka ha det som en morot, säger Ida Odén, som är tungt meriterad. 

Hon har spelat tolv SM-finaler och vunnit tio, flest av alla i Sverige. Efter säsongen 2015 lade hon av, men gjorde comeback i slutspelet året därpå. Nu har hon återigen aviserat att det är färdigspelat efter säsongen. 

– Det hade väl suttit fint med en final till, det blir min sista i så fall. 

Det har du sagt förut också. 

– Haha, ja, men nu har jag bestämt mig. Det är definitivt den här gången. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag