Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det hade suttit fint med en SM-final till”

Ida Odén. Foto: CLAUS MEYER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sävehofs superform håller i sig. 

Och nu är man ett steg närmare målet. 

– Det är klart att det hade suttit fint med en SM-final till, säger Ida Odén, 31 – som jagar sitt elfte guld. 

Tidigare under säsongen hade Sävehofs damer en rejäl svacka, men nu radar man upp fina resultat. Segertåget har rullat på sedan den tionde januari och laget är nu upp i 14 raka. 

I kvartsfinalen mot Boden blev det 3-0 i matcher. Och semifinalserien mot Skuru började på bästa sätt på bortaplan, även om hemmalaget ledde i halvtid med 14-13. 

– Vi startade lite trevande. I paus sa vi att vi skulle fortsätta tro på det vi gör och det tycker jag att vi gjorde. Det blev bättre och bättre och vi var väldigt konsekventa i anfallsspelet, säger Ida Odén, som med sina åtta fullträffar blev Sävehofs bästa målskytt. 

Sävehof vann till slut med 29-24. 

– Väldigt skönt förstås. Det kändes bra. I andra halvlek spelade vi stundtals riktigt bra. Efter vår svacka har vi hittat en bra nivå som vi håller, fortsätter veteranen. 

På måndags möts lagen igen, då i Partille. Sävehof har ändrat lite på träningsupplägget under slutspelet för att toppa formen till varje enskild match. 

– Annars ser nog veckan ut ungefär som vanligt. 

”Det är definitivt den här gången”

Har ni redan nu SM-finalen någonstans i bakhuvudet? 

– Egentligen inte. Men man vet ju hur kul det är att spela en SM-final och får försöka ha det som en morot, säger Ida Odén, som är tungt meriterad. 

Hon har spelat tolv SM-finaler och vunnit tio, flest av alla i Sverige. Efter säsongen 2015 lade hon av, men gjorde comeback i slutspelet året därpå. Nu har hon återigen aviserat att det är färdigspelat efter säsongen. 

– Det hade väl suttit fint med en final till, det blir min sista i så fall. 

Det har du sagt förut också. 

– Haha, ja, men nu har jag bestämt mig. Det är definitivt den här gången. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!