Nicklas Lasu. Foto: Michael Erichsen
Nicklas Lasu. Foto: Michael Erichsen

Det blir sällan några rubriker för Lasus slit

Publicerad

GÖTEBORG. Det blir sällan några rubriker för Nicklas Lasus slit och täckningar av skott.

Men i dag handlar det om matchhjälten Lasu, han som avgjorde matchen helt på egen hand.

Spelaren vars namn sjöngs av klacken under slutminuterna och efteråt.

– Gött att kunna göra mål i ett sådant läge, när de kvitterat och vi fått en utvisning, säger Nicklas Lasu.

När slutsignalen gick låg Nicklas Lasu på knä alldeles innanför egen blå linje.

Det sista som hände i matchen var att han blockade Karlskrona-skott.

Men det är inget ovanligt. Blocka skott och döda utvisningar är vardagsmat för Nicklas Lasu.

Det som hände två och en halv minuter tidigare, vid 2–2, var lite ovanligare. Det var då han snodde pucken i mittzon, rundade siste backen och tryckte på egen retur in segermålet.

Nicklas Lasu var plötsligt, utan konkurrens, matchhjälte. Han fick kvällens sista applåder när klacken stod kvar och sjöng ”Lasu, Lasu, Lasu...”

– Det där brukar ju vara Lasse Johanssons grej efter matcherna, att åka fram mot klacken på det sättet. Men det var kul att få göra ett sådant mål.

Prekärt läge, minst sagt

Och läget var minst sagt prekärt när Nicklas slog till.

Drygt en minut tidigare hade Karlskrona kvitterat, 22 sekunder tidigare hade Elias Fälth dragit på sig Frölundas enda utvisning för kvällen.

– Läget var lite halvdåligt, konstaterar Lasu, som naturligtvis fick första skiftet när det handlade om att döda utvisningen.

Det hade knappt gått 20 sekunder när boxplay-expert Lasu såg vad som var på väg att hända.

– Jag såg tidigt att det förmodligen skulle komma ett droppass. Därför satte jag fart i mittzon, berättar han.

"Bara att trycka till"

När pucken låg fri i väntan på näste Karlskrona-spelare snodde Lasu gummitrissan, åkte in i motståndarzonen, drog återstående försvarare och tryckte in pucken bakom gamle klubbkamraten Johan Holmqvist i Karlskrona-målet.

– Egentligen var det inget bra avslut. Jag kom för nära, men hade turen att få returen på mitt klubblad. Och då var det bara trycka till, säger han.

Med nio matcher kvar kan Nicklas Lasu se tillbaka på den bästa av sju säsonger i Frölundas A-lag.

– Jag tycker att det har varit lite upp och ner ett tag, men dalarna är inte så djupa som de var tidigare, säger han.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag