Emir Bajrami. Foto: /IBL
Emir Bajrami.  Foto: /IBL

"Det är som att kissa i storm"

Publicerad

Han var borta i nästan tre år på grund av ryggproblem. 

Emir Bajrami startade mot Örebro – men efter 25 minuter högg det till kraftigt i ryggen. 

– Det är som att kissa i storm, säger han. 

2012 var Emir Bajrami landslagsman. Sedan kom problemen som höll honom ur spel i närmare tre år. I fjol vände han hem till Elfsborg för att sakta men säkert få fart på karriären igen. 

– Han ligger längre fram nu än vad han gjorde i fjol. Det kanske inte är rimligt att tro att han ska bli lika bra som han var 2012 igen, men han tar procent hela tiden. Jag vet hur mycket han har kämpat med sina skador för att kunna stå där ute när domaren blåser till spel, säger tränaren Magnus Haglund. 

Mot Örebro gjorde Emir Bajrami sin första allsvenska start för säsongen. Och han gjorde det bra. 

– Han var en del av ett lag som under den perioden fungerade extremt bra, fortsätter Haglund. 

"Tycker väldigt synd om honom"

Men efter 25 minuter föll Bajrami plötsligt ihop och blev liggande en bra stund innan han linkade av planen och byttes ut. 

– Jag tycker väldigt synd om honom, säger Haglund. 

Motståndartränaren Alexander Axén var snabbt framme och klappade om Bajrami. 

– I det läget kan jag bara säg typ "kom igen". Han skiter väl i det, men han är en spelare man gillar. Tråkigt för honom, säger Axén. 

Huvudpersonen själv lämnade snabbt Borås Arena men höll en provisorisk presskonferens via telefon. 

– Just nu känns det inte "top notch" om man säger så. Jag är rätt stel i ryggen och musklerna har krampat. Nu är musklerna inte alls snälla mot mig, säger Emir Bajrami. 

Vad hände?
– Det var inget speciellt, inget oschyst eller så. Det bara högg till och jag föll ihop. En muskulär reaktion. Jag har haft det flera gånger. Nu väntar två-tre jobbiga och väldigt stela dagar där jag inte kan röra på mig så mycket, men sedan brukar det släppa ganska snabbt. 

Mittfältaren såg av förståeliga skäl väldigt tagen ut när han haltade av konstgräset. 

– Ni tolkar det rätt, klart det är jobbigt. Kissa i motvind räcker inte, det är som att kissa i storm, säger Bajrami. 

Då kan Bajrami vara tillbaka

Matilda Lundblad är medicinskt ansvarig i Elfsborg. 

– Det såg nog värre ut än vad det var. Han tål kanske inte lika mycket belastning som innan och det var en muskel som krampade. Tråkigt att det var just ryggen, men om en till två veckor ska han kunna vara tillbaka och köra för fullt, säger hon. 

Matchen? Elfsborg kom tillbaka starkt efter två raka förluster och slog ett formstarkt Örebro med klara siffror. 

– Vi går hem med 3-0 mot ett bra Örebro och är jättenöjda, säger Magnus Haglund. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag