Foto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN

"Den Ryan Lasch vi får in nu är mer komplett"

Publicerad

Många stora profiler har lämnat och sju nyförvärv har tillkommit.

Återigen har sommaren präglats av stor spelaromsättning i Frölunda.

– Det finns spelare som är redo att kliva fram ytterligare, säger tränare Roger Rönnberg.

Uttåg mot Brynäs i en sjunde avgörande semifinal i fjol – hur stor är revanschlystnaden i år?

– Man är aldrig nöjd så länge man inte vinner, så har det alltid varit i alla år i Frölunda. Vi siktar på att göra många saker bättre den här säsongen för att gå hela vägen.

Finns det något specifikt som du har kollat tillbaka på och vill utveckla?

– Det är väldigt mycket, vi har nog plockat fram sju, åtta saker som samspelar i att vi inte räckte hela vägen i fjol. Men ärligt talat så behöver vi spela bättre hockey överlag. Vi behöver göra fler mål och framför allt vara som bäst när det gäller som mest i slutet av säsongen.

Stor spelaromsättning i år igen. Hur går man tillväga för att behålla tryggheten inom laget?

– Framför allt handlar det om att jobba med kontinuitet i allt vi gör. Det gäller allt från coachteam till management till alla olika stödfunktioner i föreningen. Allting runt laget utvecklas ständigt hela tiden och där har vi en stabilitet som innebär att vi vet vad vi står för och vilka värderingar som finns. Sen finns det en kärntrupp som vi jobbar aktivt med för att de ska kunna leda nya spelare som kommer in i laget.

Ryan Lasch är tillbaka – hur mycket betyder det?

– Det betyder väldigt mycket. Han är en offensiv spetsspelare som har haft en förmåga att vinna de senaste åren, både med oss och med Bern i fjol. Jag tycker att den Ryan Lasch vi får in nu är mer komplett än den Ryan Lasch som lämnade. Han har utvecklats vad det gäller sitt sätt att vara en lagspelare och nyttig för ett lag. Vi kommer att ha stor användning av honom.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag