Dardan Rexhepi har bestämt sig. Foto: MICHAEL ERICHSENDardan Rexhepi har bestämt sig. Foto: MICHAEL ERICHSEN
Dardan Rexhepi har bestämt sig. Foto: MICHAEL ERICHSEN
Rexhepi i Häcken-tröjan. Foto: MICHAEL ERICHSENRexhepi i Häcken-tröjan. Foto: MICHAEL ERICHSEN
Rexhepi i Häcken-tröjan. Foto: MICHAEL ERICHSEN

De vinner dragkampen
om Dardan Rexhepi, 24

Publicerad

GÖTEBORG. Dardan Rexhepi, 24, är i praktiken klar för en fortsättning i Gais.

Enligt GT:s uppgifter kommer anfallaren inom kort att skriva på ett tvåårskontrakt.

– Jag vill inte uttala mig om det just nu, säger Rexhepi.

Dardan Rexhepi fastnade i Peter Gerhardssons frysbox under sin tid i Häcken och lånades ut till Gais i somras. Där hittade den 24-årige anfallaren rätt. Rexhepi gjorde sex mål och tre assist på 13 matcher i superettaklubben. 

Men vid årsskiftet gick kontraktet med Gais ut och framtiden har varit oviss för Rexhepi som även har ett förflutet i Malmö FF och Brommapojkarna. Anfallaren kopplades tidigare i vintras ihop med den allsvenska nykomlingen Halmstad.

Men nu har han bestämt sig. Enligt GT:s uppgifter kommer Dardan Rexhepi inom kort att skriva på det tvåårskontrakt som Gais har erbjudit honom.

– Jag har inga kommentarer och vill inte uttala mig om det just nu, säger Dardan Rexhepi.

Hur nära är du ett beslut?

– Jag får passa på den frågan.

Bara en renodlad forward

För Gais skulle det givetvis vara ett välkommet besked.

– Vi har haft en del samtal sedan en tid tillbaka. Vi hoppas kunna knyta Dardan till oss under 2017, så är det, säger Gais tränare Benjamin Westman.

I nuläget är Luka Mijaljevic den enda renodlade anfallaren i truppen. Det mesta talar för att offensiva krafter som Luther Singh (nio mål och två assist förra säsongen), Kieron Cadogan (fem mål och tre assist) och Alibek Aliev (två mål, utlånad från CSKA Moskva) alla försvinner till kommande säsong.

– I en perfekt värld skulle vi så klart vilja behålla både Luther och Dardan. I Luthers fall har det egentligen handlat om att det har funnits intresse på annat håll, i utlandet. Det är ju en otrolig talang, säger Westman.

"En solid stomme"

Det blir mycket nytt i Gais under säsongen 2017 – klubben har gjort åtta nyförvärv, där målvakten Damir Mehic från Jönköpings Södra och backen Niclas Andersén från Häcken tillhör de mest namnkunniga.

Har ni fler krokar ute?

– Vi har 19 spelare i träning och det är klart att det är en stor siffra. Vi har en solid stomme och vill inte behöva känna den där provträningshysterin. Vi känner "so far, so good" och ska vi jobba in något mer ska det vara något som vi tror kan höja lagets kompetens, säger Benjamin Westman.

Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag