Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De rör om i grytan – en av de stora snackisarna”

Martin Karlsson. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Martin Karlsson pluggar sport management på distans på Örebros universitet. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Villa Lidköping laddar för klassisk annandagsbandy. 

Men i stället för hett derby väntar nykomlingen AIK. 

– De är ju en av de stora snackisarna i bandy-Sverige, säger lagkaptenen Martin Karlsson, 23, som gav supportrarna en julklapp. 

Villa brukar möta värsta rivalen IFK Vänersborg när det vankas annandagsbandy, men så blir det alltså inte den här gången. AIK, elva i tabellen, gästar Lidköping. 

– Det finns ju en hel del supportrar som är besvikna över detta, men på sitt sätt ska det bli roligt att möta AIK också. En nykomling som satsar friskt och som värvat en hel del stora namn den senaste tiden. De rör om i grytan och det är roligt. Sedan blir det kanske lite färre bortasupportrar än vanligt, men det kommer ändå att vara väldigt mycket folk på plats och bra stämning. Det behöver man inte oroa sig över, säger Martin Karlsson. 

Inför den här säsongen blev han utsedd till lagkapten för mästarlaget, 23 år ung. 

– Det funkar bra, en ganska lätt grupp att leda. Det är högt i tak och vi är många ledare. Jag kom ju upp i A-laget tidigt så jag har ändå varit med ett tag nu. 

Drömmer om Ryssland 

Den 23 december skrev han på ett nytt treårskontrakt med tabellettan, något som offentliggjordes på julafton. 

– Det känns jättebra, ett naturligt val att fortsätta med Villa. Jag har ju spelat här hela livet och klubben tillhör numera världstoppen. Då hade det känts dumt att lämna, säger han. 

Martin Karlsson, som på halvtid pluggar sport management på distans på Örebros universitet, hymlar dock inte med att han någon gång vill testa på att spela bandy i Ryssland. Där är spelarna heltidsproffs och lönerna högre. 

– Man ska aldrig låsa sig vid någonting, men det är en dröm att få testa det. Det är ett snäpp upp jämfört med Sverige. 

För krislaget IFK Vänersborg väntar Frillesås borta i ett nervigt bottenmöte.