Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De kanske har glömt – men det har inte jag”

Se senaste avsnittet av Frislag där våra experter analyserar de hetaste snackisarna i SSL.
Kim Ganevik.Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Som tonåring lämnade Kim Ganevik moderklubben Fagerhult för rivalen Mullsjö – en övergång som rev upp känslor och satte sina spår.

På fredag ställs Mullsjöprofilen mot sin gamla klubb i SSL.

– De kanske har glömt, men det har i alla fall inte jag, säger forwarden.

 

Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play! 

Efter många säsonger i Mullsjös tröja är Kim Ganevik starkt förknippad med klubben och han säger själv att han har svårt att se sig själv i en annan förening.

Moderklubben heter dock Fagerhult Habo och är nykomling i SSL. På fredag möts lagen i ett hett derby.

– Klart det blir speciellt. Speciellt för mig som har Fagerhult som moderklubb, säger Ganevik.

Han lämnade den föreningen som juniorspelare i tonåren.

– Då var jag 14 år eller något sådant, och för dem var det tydligen ganska känsligt att jag gick till just Mullsjö. Det fanns en rivalitet och det var många som var med omkring föreningen, vuxna människor, som inte tog det så bra, säger 27-åringen.

På vilket sätt?

– Vissa av dem jobbade tillsammans med min morsa och det var nästan så att de slutade hälsa på henne, det var på den nivån.

Forwarden själv gjorde inte sitt bästa för att tona ned rivaliteten.

– Någonstans gillade jag det också, då betydde jag något för klubben. Samtidigt så blev det att jag spädde på det lite extra när vi mötte Fagerhult. Jag firade mina mål lite extra, allt från att sätta fingret framför munnen till att kyssa loggan, det var mycket från min sida också. Jag gjorde inte vad jag kunde för att det skulle rökas fredspipa.

Du tonade inte ner det?

– Nej, det är man väl inte känd för.

”Jag har inte glömt”

Genom åren som gått har känslorna lagt sig från Ganeviks sida – åtminstone till viss del.

– Det har gått över tio år och jag har inte haft anledning att bry mig särskilt mycket om dem, det har inte varit tal att de ska ta sig upp till superligan tidigare år. Vi har mött dem i träningsmatcher genom åren och då har jag känt att det funnits något agg kvar, men nu skulle jag säga att det lugnat ned sig. Jag är nöjd med valet jag gjorde och uppenbarligen har det gått helt okej för dem också, säger han.

En rolig match och perfekt läge för oss att sätta ned foten, vi har öppnat lite halvsvajigt.

Helt borta är dock inte känslorna och minnena från övergången som tonåring.

Några av de personerna som hade åsikter kring Kim Ganeviks val för över tio år sedan finns fortfarande kvar i och kring Fagerhult.

– Om jag känner mig själv är det inte alls omöjligt att man vill tysta dem eller vad man ska säga. Sedan är det klart att det varit ännu roligare med publik och alla påslag som kommer med det. De kanske har glömt, men jag har i alla fall inte glömt. Så mycket kan jag säga, säger Mullsjöforwarden inför fredagens match.

 

Kommande vecka släpps första avsnittet av Expressens nya podd om SSL. Där är Kim Ganevik gäst och berättar bland annat om varför han tackat nej till landslaget, ger sin syn på innebandyns utveckling och berättar om den tunga tiden med spelmissbruk.

 

LÄS MER: Kohonen: ”Tycker sättet var lite under bältet” 

 

PREMIUM: Spelarnas dom:  De vinner SM-guldet i vår 

 

Juidiska Nämnden har sagt sitt – Mullsjöstjärnan Jesper Sankell får tre matchers avstängning