De håller krismöte med lagets spelarråd i dag

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Max Markusson, klubbdirektör.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi, pressad tränare.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Det stormar minst sagt kring IFK Göteborg.

Efter GP:s uppgifter om att Poya Asbaghi får sparken – och Blåvitts dementi – kan GT berätta att klubbdirektören Max Markusson kommer träffa spelarrådet under tisdagen.

Mötets syfte? Diskutera klubbens framtid.

Det var under måndagskvällen som Göteborgs-Posten skrev att IFK Göteborg sparkar tränaren Poya Asbaghi.

Krislaget har inte vunnit en allsvensk match sen 20 augusti och enligt uppgifter till tidningen ska det vara klart att Blåvitts legendarer Jonas Olsson och Hjalmar Jonsson tar över huvudansvaret resten av säsongen.


FÅ BÄST KOLL: Följ IFK Göteborg – direkt i Messenger 

Uppgifter som snabbt dementerades.

– Jag har inte fått sparken, säger Asbaghi till GT.

”Vanligtvis brukar inte IFK Göteborg kommentera rykten eller spekulationer. Beträffande den artikel som Göteborgs–Posten i kväll publicerade vill dock föreningen komma med en dementi. Tisdag 10.30 är det åter träning på Kamratgården efter en dags ledighet. Den kommer i vanlig ordning att ledas av Poya Asbaghi och övriga ledare. De spekulationer som förekommit i Göteborgs-Posten om Poya Asbaghi vill IFK Göteborg härmed kraftfullt dementera”, skriver klubben på sin hemsida.  


FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

Max Markusson ska träffa spelarrådet under dagen.
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Markusson i möte med spelarrådet

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren har, mitt i kaoset, åkt på familjesemester till Hawaii och har därmed inte kommenterat GP:s uppgifter.

Nu kan GT berätta att klubbdirektör Max Markusson under tisdagen kommer att träffa lagets spelarråd. Enligt uppgifter till GT, från ledande positioner i IFK Göteborg, kommer Markusson och spelarrådet att diskutera klubbens framtid.