Tobias Johansson. Foto: Line Skaugrud LandevikTobias Johansson. Foto: Line Skaugrud Landevik
Tobias Johansson. Foto: Line Skaugrud Landevik
Pascal Olsson. Foto: Line Skaugrud LandevikPascal Olsson. Foto: Line Skaugrud Landevik
Pascal Olsson. Foto: Line Skaugrud Landevik
Felix Kasper Eliasson.Felix Kasper Eliasson.
Felix Kasper Eliasson.

De är Gais-talangerna som flyttas till A-laget

Publicerad

De flesta elitlag har antingen stuckit i väg på träningsläger eller planerat ett.

Men Gais har ännu inte bokat något.

– Vi måste fatta ett beslut snart, säger klubbchefen Fredrik Mohlin.

Bestämt är dock att klubben ska flytta upp tre egna talanger i A-laget.

Blåvitt ska dra till Dubai och Falkenberg till Barcelona. Häcken och Elfsborg är i Florida och Jönköpings Södra flyger snart dit. Men Gais har av ekonomiska skäl ännu inte bokat något träningsläger.

– Vi håller på att titta på datum och ställen, säger Fredrik Mohlin.

Superettanklubben behöver bestämma sig inom kort.

– Målsättningen är att komma iväg. Vi måste bestämma oss under fredagen, säger klubbchefen.

Trio snart klar för A-laget

Vad Gais redan bestämt är att flytta upp en juniortrio i A-truppen. Det handlar om mittfältarna Pascal Olsson, 19, och Felix Kasper Eliasson, 20, samt målvakten Tobias Johansson, 19.

– Vi hoppas få det helt klart i dagarna. Det är tre spännande spelare. Det bådar gott inför framtiden, säger Fredrik Mohlin.

Det enda som återstår är att Gais ska komma överens med Pascals och Tobias tidigare klubb IFK Göteborg och Felixs förra klubb Sandarna om storleken på utbildningsbidraget som ska betalas ut när de nu blir A-lagsspelare.

– Det känns riktigt bra att få kontrakt. Det betyder att tränaren Benjamin Westman och Fredrik Mohlin tror på mig. Att Gais flyttar upp tre från U19-laget är väldigt positivt. Klubben tror på sina ungdomar, säger Pascal Olsson.

Tobias Johansson är lite förvånad.

– Jag hade inte väntat mig detta. Men jag tycker att jag gjorde en bra säsong förra året. Detta är ett kvitto på att tränarna också tycker det. Det känns väldigt inspirerande och framför allt väldigt roligt, säger målvakten.

Hade Gaisikonen Wanderson som idol

Felix Kasper Eliasson är överlycklig.

– Det känns hur kul som helst att få representera en så stor klubb. Jag är jättemotiverad inför utmaningen, säger yttern.

Han har alltid gillat Gais och särskilt en spelare.

– Wanderson var en av mina stora idoler under uppväxten, säger 20-åringen.

Gais har - i samförstånd - brutit kontraktet med mittfältaren Alieu Bajaha och meddelat anfallaren Wagsley att det inte finns plats för honom i truppen.

– Vi håller utkik efter nyförvärv. Det kan bli så att vi fyller på någon ytterligare, säger Fredrik Mohlin.

Klubben avvaktar besked kring provspelarna August Gustafsson Lohaprasert och Philip Rosberg.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag