Gustav Engvall med Bristol Citys tröja. Foto: THOMSON/JMP/REX/SHUTTERSTOCK
Gustav Engvall med Bristol Citys tröja. Foto: THOMSON/JMP/REX/SHUTTERSTOCK

Därför nobbar Gustav Engvall IFK Göteborg

Publicerad

Gustav Engvall, 20, är på väg att lånas ut till Djurgården. 

Den förre Blåvittanfallaren ska inte ha varit intresserad av att flytta hem till Göteborg. 

Enligt GT:s uppgifter kan det bero på en ekonomisk tvist. 

Ölänningen kom till IFK Göteborgs organisation 2012 och utvecklades snabbt. I somras såldes han till Bristol CIty i Championship i en uppmärksammad jätteaffär.  

Engvalls lukrativa kontrakt löper över tre år plus ett optionsår, och Bristol City ser honom som en framtidsman. 

 – Jag åkte och tittade på Engvall i Göteborg och sa sedan till ägarna att ”vi köper enorm potential, inte en startspelare just nu”. Engvall håller på att acklimatisera sig och har en ljus framtid. Han gör det väldigt bra på träningarna och vi gillar hans inställning, har klubbens chefsscout Des Taylor tidigare sagt till GT

Advokater inkopplade 

Hittills har Gustav Engvall fått nöja sig med två inhopp på sammanlagt 40 minuter i Englands näst högsta serie. Det är därför som han kan vara på väg att lånas ut till Djurgården

Samtidigt söker IFK Göteborg efter en anfallare. Så frågan är varför Engvall inte återvänder till sin gamla klubb för att få speltid. Blåvitt säger sig inte ens blivit kontaktade om ett eventuellt lån. 

Enligt GT:s uppgifter beror det på en ekonomisk tvist. Gustav Engvall ska ha haft rätt till en del av övergångssumman i somras när han lämnade Blåvitt, men parterna har inte varit överens om detaljerna i avtalet. Det har gått så långt att advokater har kopplats och GT erfar att Engvall har varit mycket besviken över hanteringen. 

Mats Gren är fåordig om uppgifterna. 

– Det tänker jag inte kommentera. 

GT har sökt agenten Per Jonsson och Gustav Engvall för en kommentar. 

 Nyheter från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.   

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag