Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Därför får derbyhjälten lämna IFK Göteborg

Publicerad

Kenneth Zohore får lämna Blåvitt.

Klubben väljer att satsa på Mikael Boman i stället eftersom Zohore anses för dyr och för långt från toppformen, enligt GT:s uppgifter.

– Kenneth vill stanna och jag har inte hört något från IFK Göteborg, säger Zohores agent Darryl Powell.

I slutet av sommarfönstret gjorde IFK Göteborg klart med ett lån av Fiorentinas dansk Kenneth Zohore, 20. Men den storväxte anfallaren drabbades tidigt av en ledbandsskada och har bara hunnit med fem Blåvitt-inhopp i höst.

Dansken har ändå gjort två mål. Senast i derbyt mot Häcken gjorde han 3-1 efter några sekunder på plan – ett mål som visade sig bli avgörande.

"Inte pratat med IFK"

Men nu har Blåvitt värvat Halmstads Mikael Boman – en liknande spelartyp – och enligt vad GT-sporten erfar betyder det att Zohores tid i IFK är slut.

Blåvitt försöker varken köpa loss honom eller förlänga lånet, enligt GT:s uppgifter.

– Jag har inte pratat med IFK utan väntar på att de ska höra av sig, säger Zohores agent Darryl Powell.

– Han gillar att spela där men har haft otur och varit skadad mycket. På den speltid han fått har han ändå visat att han är en stor talang som har en ljus framtid. Jag vet att han vill fortsätta i IFK.

"Har han det inre drivet?"

Men så blir det inte. Blåvitt satsar alltså på Mikael Boman i Zohores ställe.

– Jag stod i klacken och hejade på Blåvitt som pojk. Nu kom det en möjlighet och det känns som det bästa alternativ jag kunde tänka mig, säger Boman i ett pressmeddelande.

GT-sporten har sökt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren utan framgång.

Gren kommenterade nyligen Zohore så här:

– Har han drivet, det inre drivet och viljan att träna så pass mycket som behövs? Det är det som är hans stora grej. Talangen behöver vi inte snacka om att han har.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag