Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Danny Ervik om de starka reaktionerna

Ex-Öisaren Danny Ervik är tillbaka i Göteborg – som Gaisare. Foto: Karl Nilsson

Ex-Öisaren Danny Ervik är tillbaka i hemstaden Göteborg. Som Gaisare.

Det har fått besvikna öisare att gå till attack på Twitter.

– Jag förstår dem, men förstår mitt val mer. Jag måste tänka på vad som är bäst för mig själv, säger 26-åringen.

Det har hänt i GT-lagen under superettans uppehåll

VARBERG

Nyförvärv: -

Förluster: Ajsel Kujovic, Åtvidaberg

Träningsmatcher under uppehållet: Tvååker (3-1)

Kommande match: Brommapojkarna hemma på måndag

Tränare Jörgen Wålemark om läget:

– Vi tog tio dagars ledigt och har nu jobbat i två veckor för att komma i gång och bli ännu bättre under hösten. Vi har tappat Ajsel Kujovic som var en väldigt bra inhoppare. Det var inte riktigt bra. Honom ville vi givetvis behålla. Vi får se om det blir någon ersättare. Jag är jättenöjd med truppen vi har.

JÖNKÖPINGS SÖDRA

Nyförvärv: -

Förluster: -

Träningsmatcher under uppehållet: -

Kommande match: Ljungskile borta på tisdag

Tränare Jimmy Thelin om läget:

– Vi har jobbat med att få in bättre tajming i det vi gör på planen. Vi har fokuset på det för att göra allt ännu snabbare. Vi har varit stabila ett längre tag och hänger upp spelet på vissa principer vi har. Resultatmässigt är vi nöjda, men vi är bara halvvägs. Det är det som står när det är slut som gäller. Inga förändringar har skett i truppen. Fönster är alltid fönster, men vi fokuserar på de vi har. Vi tror mycket på gruppen och tror att vi kan få ut ännu mer av den, säger Thelin, som själv haft fullt upp senaste dygnen.

– Jag hämtade hem sambon och vår nyfödda i går. Dottern har fått hälsa på sin ettåriga syster nu. Det känns jättebra.

GAIS

Nyförvärv: Danny Ervik, Mjällby, Sebastian Starke Hedlund, Schalke 04

Förluster: -

Träningsmatcher under uppehållet: En uppvisningsmatch

Kommande match: AFC United borta i dag

Tränare Peo Ljung om läget:

– Förra veckan, när vi kommit tillbaka från semestern, kan ha varit den bästa veckan sen jag kom till Gais. Killarna har varit väldigt fokuserade i genomförandet. Vi har satt många saker på plats. Det känns som att vi verkligen har kommit en bit. Jag är väldigt nöjd med denna veckan också. Vi har haft ett antal provspelare på plats som alla skött sig bra. Vi får utvärdera och se hur det blir med dem. Nu har vi fått in Sebastian och Danny som är två spelare med väldigt driv i sin fotboll. De är starka karaktärer och goda personligheter. Båda finns med i truppen och är tillgängliga för spel. Det blir en tuff match men vi har en tanke om hur vi ska vinna den. Vi vill gå ut och dominera.

UTSIKTEN

Nyförvärv: Victor Edvardsen, IFK Göteborg,

Förluster: -

Träningsmatcher under uppehållet: -

Kommande match: Assyriska borta i morgon

Tränare Janne Carlsson om läget:

– Vi hade åtta dagars ledighet. Sen dess har vi kört hela tiden och haft tio-tolv pass. Vi har arbetat en hel del med den fysiska statusen och defensiven. Vi har fått in Edvardsen från Blåvitt. Fönstret har precis öppnat, så det kan fortfarande hända grejer. Jonas Hellgren är tillbaka från skada men inte redo för match än. Daniel Tidstrand (legat på sjukhus länge och opererat bort blindtarmen) är hemma igen och mår mycket bättre. Han har börjat röra sig lite men är inte med i fotbollsträning än. Vi ser fram emot hösten med tillförsikt. Målsättningen är att hänga kvar. Vi siktar på att höja vår lägstanivå.

LJUNGSKILE

Nyförvärv: -

Förluster: -

Träningsmatcher under uppehållet: Danska AGF borta (förlust 2-1)

Kommande match: Jönköpings Södra hemma på tisdag

Tränare Tor-Arne Fredheim om läget:

– Vi har varit i Danmark hos AGF i några dagar. Resterande tid har vi varit på hemmaplan. Vi har skador på Ahmed El-Amrani, Alexander Mellqvist, Gabriel Altemark-Vanneryr och Peiman Eliassi. De ligger tre veckor bort ungefär. Vi får se hur det blir med Ahmed då menisken är trasig. Funkar det inte att rehaba behöver han opereras. Vi är lite tunna. Vi har bara 14 hela och friska spelare. Det är inte optimalt. Vi hade behövt de skadade spelarna mot Jönköping och Gais. Vi tittar på förstärkning och hoppa förlänga kontraktet med Ivo Vazgec. Han har fått ett kontraktsförslag. Vi letar spelare på alla centrala positioner. Vi tittar brett och blir nog så att vi tar in provspelare. Förhoppningsvis nästa vecka. Vi hade hoppats hitta någon redan, men vi vill inte ha någon som breddar truppen utan spetsar den.

Redan innan säsongen var Gais sugna på Danny Ervik. Men Mjällby ville inte släppa honom. Nu blev övergången av i stället.

– Mjällby kom till mig innan matchen mot BP och frågade hur jag såg på att bli utlånad. De ville bli av med min lön. Vi kom överens om detta. Jag får hjälpa Mjällby ekonomiskt istället för fotbollsmässigt, säger Danny Ervik.

I samband med flytten skrev han ett känslomässigt meddelande på Facebook riktade till sina forna lagkamrater och fans.

– Vi har haft det otroligt tungt där nere. Många trupper hade fallit igenom om man inte trivts så bra ihop. Jag vill önska dem lycka till.

"Ska bli roligt"

Han nobbade en allsvensk klubb för Gais.

– Jag ville komma till en klubb som har ambitioner och verkligen vill någonting. Det är jäkligt viktigt för mig. Jag delar klubbens ambitioner. Det ska bli väldigt roligt att spela för Gais. Jag har en del kompisar som är rejäla gaisare. De är glada just nu.

Lika glada är inte alla öisare som varit upprörda på sociala medier.

– Det var lite hårda ord. Men Gais är i ett helt annat läge och min karriär är kort. Jag räknade med reaktioner. Samtidigt är det också ganska många öisare som önskat mig lycka till, säger Ervik, som byter klubb mitt under brinnande säsong för första gången.

– Det är lite speciellt att göra det. Men jag är i bra fysisk form. Det är bara att köra direkt. Jag hoppas bli en injektion på högerkanten.

"Kanonbra mottagande"

Försvararen tränade med laget i går och satte sig sedan direkt på bussen till Stockholm för dagens möte med AFC United.

– Jag har varit ganska upptagen om man säger så, säger han med ett skratt. Jag har fått ett kanonbra mottagande i laget. Killarna har varit grymma. Jag tror att vi har riktigt bra chanser att ta tre poäng.

I Falkenberg var det lax som gällde för göteborgaren. I Mjällby sill. Och nu är det makrill.

– Jag gillar uppenbarligen fisk! Lax är svårslaget. Men jag var så trött på det i Falkenberg. Vi åt det nästan varenda dag. Sill åt jag inte men makrill skulle jag kunna äta faktiskt.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!