Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Då skulle jag bli mycket förvånad"

Roger Rönnberg.Foto: ADAM IHSE / TT
Foto: /IBL / /IBL

Efter 3–2-segern mot Örebro är Frölunda ute efter att avsluta 2017 med ny vinst mot Mora.

En match där Roger Rönnbergs lag har chansen att klättra upp på slutspelsplats och förbi flera lag.

– Vi har världens chans, säger Frölundatränaren.

Det var efter Frölundas 0–5-förlust mot Malmö tidigare i veckan som Roger Rönnberg gick ut med stor kritik mot hans lag och menade att många spelare saknade den rätta attityden och inställningen.

– Det är jättetråkigt, vansinnigt tråkigt. Däremot så tror jag inte vi behöver hitta på nya förklaringar till varför vi förlorar matcher. Det är en bristande vilja att följa de ramar vi satt upp, därför det ser ut som det gör. Tyvärr, sade han då.

Ur den aspekten var det ett helt nytt Frölunda som kom ut mot Örebro två dagar senare.

"Slår över åt andra hållet"

– Den är bättre, det är nästan så att det slår över åt andra hållet i stället. Att man vill jobba så jäkla hårt att vi första perioden nästan glömmer bort att spela med puck och tappar lite kyla. Vi vill så mycket så vi kramar klubban lite hårt, säger han.

Vad blir viktigt mot Mora?

– Mora är bra, de spelar respektlöst. Jag är faktiskt förvånad att de inte har vunnit fler matcher. De spelar anfallsspel med fem man och återigen, jag tjatar om det igen. Det kommer krävas ett bra försvarsspel även mot dem. Vi behöver bygga vidare från tredje perioden mot Örebro, säger Rönnberg.

För Frölundas del är matchen mot Mora av stor betydelse. Laget ligger på en sjundeplats i tabellen men samtidigt har man bara två poäng upp till Skellefteå som ligger tvåa.

Två poäng till tredjeplats: "Världens chans"

– Vi har världens chans att jaga vidare mot de lag som fått så mycket credd under hösten medan vi kämpat på.  Jag tittade på tabellen i går, det är bara några poäng upp till där vi brukar ligga, säger Rönnberg.

Och när det gäller attityden är Rönnberg säker på sin sak.

– Jag skulle bli mycket, mycket förvånad om vi inte gör jobbet. Vi har respekt för motståndaren, säger han.

OS-hoppet är inte ute

Under fredagsträningen ställde Frölunda upp med samma manskap som man gjorde i bortamatchen mot Örebro. Det innebär att Simon Hjalmarsson allt jämt spelar i toppkedjan med Ryan Lasch och Carl Grundström.

När det gäller Mattias Nörstebö, som missat de 14 senaste matcherna på grund av en knäskada så räknar Rönnberg med att han ska vara i spel innan januari är över. Därmed har han fortfarande stor chans att kunna spela OS med Norge i februari.

– Det hoppas jag verkligen för hans skull, säger Rönnberg.

 

LÄS MER: Backen lämnar Frölunda – efter två matcher