Viktor Claesson. Foto: Jörgen Jarnberger

Viktor Claesson.

 Foto: Jörgen Jarnberger

Claesson stal showen – låg bakom alla mål

Publicerad

Stora frågetecken fanns för backlinjen.

Då släppte Elfsborg knappt till en målchans mot norska Odd – och framåt stal Viktor Claesson, 24, showen.

– Väldigt bra gjort. Jag ser en fortsättning på förra året, säger Elfsborgs manager Magnus Haglund om Claesson efter 3–1-segern.

Med Sebastian Holmén på väg till Dynamo Moskva och mittbacksförvärvet Jörgen Horn skadad fanns det viss oro för hur Elfsborg skulle hantera defensiven mot Odds BK.

Men en oprövad backlinje svarade med besked.

Liridon Gashi, Anders Randrup, Viktor Nilsson och Adam Lundqvist stod för en övertygande insats.

Claesson bakom allt

– Ja, de klarade sig jättebra och gjorde väldigt mycket rätt. Vi hade ett väldigt stabilt försvarsspel och släppte till få chanser, säger Magnus Haglund.

Elfsborg vann matchen med 3–1 efter att matchens gigant Viktor Claesson legat bakom samtliga mål. Claesson serverade sina lagkamrater mer eller mindre öppet mål vid samtliga tre fullträffar.

– Det var givetvis väldigt bra gjort. Men det är inget nytt. Jag ser en fortsättning på förra året. Han var forward i första halvlek och innermittfältare i andra och klarade båda rollerna väldigt bra, säger Haglund.

Bajrami spelade från start

Det första målet satte Viktor Prodell i den 16:e minuten, det andra samme Prodell i 24:e innan Lasse Nilsson avslutade målskyttet med sitt 3–1-mål i 79:e minuten.

– Offensivt sett hade vi perioder där vi spelade bra. Vi såg vassa ut i kontringsspelet, säger Magnus Haglund.

Noterbart: Emir Bajrami, som är på väg tillbaka på allvar, spelade från start i Elfsborg. Han ersattes av Henning Hauger inför andra halvlek.

Hector Junelind
Hector Junelind
Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag