Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Claesson: "Det går inte att göra något åt"

Victor Claesson.Foto: Adam Ihse/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Häcken vann med 2-1 mot Elfsborg i den allsvenska premiären.

Det kan de tacka målvakten Peter Abrahamsson för – och Elfsborgs anfallare.

– Peter var bäst på plan i dag, säger Paulinho.

Det tog bara en dryg minut för Paulinho att göra sitt första allsvenska mål för året. Häcken tog ledningen med 1-0 - men det var Elfsborg som styrde spelet.

Genom matchen var det Boråslaget som skapade chans på chans, men klarade inte att trycka in bollen i mål. Viktor Claesson var nära flera gånger. Han missade öppet mål, nickade en boll tätt över och hade en annan nick som rensades på mållinjen.

– Det var en sådan dag. Men jag gjorde ju inte mål på något av lägena, så hade jag fått göra om det hade jag ju inte gjort likadant. Men det går inte att göra något åt, säger Claesson.

"Bättre än att spela piss"

Trots strömmen av missar var Elfsborgsspelarna ändå positiva till sin insats.

– Över en säsong brukar det jämna ut sig. Bara vi skapar chanser så är det positivt. Alltid surt att förlora, men på något sätt är det bättre att göra det och skapa massa chanser än att förlora och spela piss, säger Claesson.

Elfsborgsspelarna fick heller inte någon hjälp av Häckens målvakt. Peter Abrahamsson stod för flertalet högoktaniga räddningar och höll sitt lag kvar i matchen.

– Det var en bra insats av mig faktiskt, skönt att börja säsongen så, säger Abrahamsson.

Han hyllades också av de andra spelarna efter slutsignal.

– Peter hade en riktigt bra dag. Han gjorde många räddningar och allt gick bra för honom. Han var vår bästa spelare i dag, säger Paulinho.

Inte nöjd med prestationen

Häckens tränare Peter Gerhardsson var nöjd med att vinna mot Elfsborg – men efterlyste samtidigt en ännu högre nivå av sina spelare.

– Skönt att vinna en premiär. Men prestationsmässigt har vi en del att jobba på, säger han.

Några positiva detaljer fanns ändå att ta fasta på.

– Våra offensiva omställningar i matchen var väldigt giftiga hela matchen. Vi kunde ha gjort något mer mål på dem, säger Gerhardsson.