Chris McKnight i stor drogskandal - sparkas

Chris McKnight får sparken av Borås.
Foto: Sebastian Lindberg
Basketstjärnan har testat positivt för THC.
Foto: Jörgen Jarnberger

Borås basket skakas av en knarkskandal.

Storstjärnan Chris McKnight har testat positivt för en otillåten drog och får lämna klubben omedelbart.

– Det är väldigt tråkigt, det kom som en överraskning för oss, säger ordföranden Maria Wiland till GT.

Amerikanen Chris McKnight har tillhört Borås basket sedan 2010 och varit en av klubbens - och ligans - största stjärnor. Men den två meter långa Powerforwarden har precis fått sparken från klubben.

På sin hemsida deklarerar klubben att McKnight får lämna efter att ha testat positivt för en otillåten drog.

"Detta kommer som en stor överraskning för oss då Chris under alla sina år i klubben alltid varit ett föredöme. Narkotika är förstås oacceptabelt inom Borås Basket och därför går nu klubben och McKnight skilda vägar efter fem säsonger", skriver klubben.

Stoppades av polisen

Enligt klubbens ordförande Maria Wiland så blev 27-åringen stoppad av polisen förra veckan under misstankar att han var drogpåverkad.

Polisen gjorde flera prover på McKnight och i går meddelade stjärnan klubben att de var positiva. Enligt Wiland ska McKnight dock inte vara misstänkt för något brott.

– Vi har diskuterat hur vi ska hantera det här och kom nu fram till det här, säger hon.

Körde han bil när polisen ingrep?

– Vi har inte så mycket detaljer om ingripandet, inte mer än att polisen har ingripit och tagit prover på honom. Hur ingripandet har gått till kan jag inte uttala mig om.

"Inte tagit del av det"

Vad är det för drog?

– Vi har inte tagit del av någon analysrapport. Det är Chris som har fått den. Vi har pratat med Chris och han har meddelat att proverna är positiva. Men jag kan inte säga vilken substans det handlar om.

Enligt Borås tidning har McKnight testat positivt för tetrahydrocannabinol (THC), den aktiva substansen i cannabis. Tidningen uppger att stjärnan kontrollerades i Borås i närheten av sin bostad.

Analysresultatet visade att McKnight hade THC-rester i kroppen.

Borås basket Jonas Larsson är den som varit i kontakt med McKnight, men vill inte berätta vad de har sagt till varandra.

– Det är ingenting jag vill berätta eller kommentera, säger han till GT.

GT har sökt Chris McKnight för en kommentar utan framgång.