Foto: Tommy Pedersen
 Foto: Tommy Pedersen

Carlsson ser slutet - efter korsbandsskada

Publicerad

Henrik Carlssons främre korsband i ena knäet är av - och nu tvingas han till operation.

Det innebär att karriären troligen är över för Borås 34-årige basketstjärna.

– Ja, det lutar kraftigt åt det, säger han.

Det var under en match i mitten av januari som Borås Baskets Henrik Carlsson skadades allvarligt.

Efter en magnetröntgen som gjordes den 6 februari kan man nu konstatera att främre korsbandet i det högra knäet är av – och nu tvingas 34-åringen till operation. Det innebär att hans säsong helt klart är över.

– Jag hade väl anat att det här beskedet skulle komma, men nu när det liksom är definitivt känns det så klart otroligt tungt, säger Carlsson, som är inne på som 15:e säsong i Basketligan, vilket gör honom till bäst i kategorin i hela serien.

Nått en viss ålder

Borås guard, som hann spela 20 matcher under årets säsong innan oturen var framme, ser nu slutet på sin proffskarriär.

– Det lutar åt att jag kommer att lägga av efter den här säsongen, så är det. Jag har ändå kommit upp i en viss ålder och det kommer ta väldigt lång tid att komma tillbaka från det här, säger han.

Carlsson, vars kontrakt går ut efter den här säsongen, menar dock samtidigt att det handlar om att inte ta några förhastade beslut.

– Jag har inte bestämt mig helt än – men det kommer jag att göra efter säsongen, när allt har lagt sig lite, säger basketveteranen.

Tråkigt slut

– Trist om det ska sluta på det här viset, men just nu ser det faktiskt väldigt mörkt ut. Det lutar kraftigt åt att jag kommer lägga av med elitbasketen, menar Carlsson.

Har du någon plan kring vad du ska jobba med när basketkarriären är slut?

– Nej, det får också komma längre fram.

Niclas Norlindh
Niclas Norlindh

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag