Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carlsson ser slutet - efter korsbandsskada

Foto: Tommy Pedersen

Henrik Carlssons främre korsband i ena knäet är av - och nu tvingas han till operation.

Det innebär att karriären troligen är över för Borås 34-årige basketstjärna.

– Ja, det lutar kraftigt åt det, säger han.

Det var under en match i mitten av januari som Borås Baskets Henrik Carlsson skadades allvarligt.

Efter en magnetröntgen som gjordes den 6 februari kan man nu konstatera att främre korsbandet i det högra knäet är av – och nu tvingas 34-åringen till operation. Det innebär att hans säsong helt klart är över.

– Jag hade väl anat att det här beskedet skulle komma, men nu när det liksom är definitivt känns det så klart otroligt tungt, säger Carlsson, som är inne på som 15:e säsong i Basketligan, vilket gör honom till bäst i kategorin i hela serien.

Nått en viss ålder

Borås guard, som hann spela 20 matcher under årets säsong innan oturen var framme, ser nu slutet på sin proffskarriär.

– Det lutar åt att jag kommer att lägga av efter den här säsongen, så är det. Jag har ändå kommit upp i en viss ålder och det kommer ta väldigt lång tid att komma tillbaka från det här, säger han.

Carlsson, vars kontrakt går ut efter den här säsongen, menar dock samtidigt att det handlar om att inte ta några förhastade beslut.

– Jag har inte bestämt mig helt än – men det kommer jag att göra efter säsongen, när allt har lagt sig lite, säger basketveteranen.

Tråkigt slut

– Trist om det ska sluta på det här viset, men just nu ser det faktiskt väldigt mörkt ut. Det lutar kraftigt åt att jag kommer lägga av med elitbasketen, menar Carlsson.

Har du någon plan kring vad du ska jobba med när basketkarriären är slut?

– Nej, det får också komma längre fram.