Carl Déman, 24, är tillbaka med en ny karaktär: "Fotbollshuliganen". Foto: PRIVATCarl Déman, 24, är tillbaka med en ny karaktär: "Fotbollshuliganen". Foto: PRIVAT
Carl Déman, 24, är tillbaka med en ny karaktär: "Fotbollshuliganen". Foto: PRIVAT
"När man är riktigt vansinnig – då kommer porslinsögat fram", säger Carl Déman som skelar med ögonen på klippen. Foto: PRIVAT"När man är riktigt vansinnig – då kommer porslinsögat fram", säger Carl Déman som skelar med ögonen på klippen. Foto: PRIVAT
"När man är riktigt vansinnig – då kommer porslinsögat fram", säger Carl Déman som skelar med ögonen på klippen. Foto: PRIVAT
Déman slog igenom med sina "Johan Falk"-imitationer. Foto: PRIVATDéman slog igenom med sina "Johan Falk"-imitationer. Foto: PRIVAT
Déman slog igenom med sina "Johan Falk"-imitationer. Foto: PRIVAT

Carl, 24, gör succé – som "fotbollshuligan"

Publicerad

GÖTEBORG. Efter de hyllade imitationerna av ”Johan Falk” är göteborgaren Carl Déman, 24, tillbaka med en ny karaktär. 

”Fotbollshuliganen” sprider sig som en löpeld på nätet.

– Det är jäkligt kul när folk uppskattar det man gör, säger Carl Déman till GT.

24-årige Carl Déman blev känd mer eller mindre över en natt med sina imitationer av skådespelaren Jakob Eklunds rollkaraktär ”Johan Falk”, den fiktiva svenska polisen i Göteborg, för ett par år sedan. Klippen sågs av miljontals människor, bland annat på Youtube, och hans låt ”Vafan” som släpptes 2015 och som anspelade på Jakob Eklunds ofta använda uttryck i ”Johan Falk-filmerna” blev en hit.

Nu är Carl Déman tillbaka med en ny succékaraktär. Han kallar den ”Fotbollshuliganen”.

– Tidigare har det varit en intern grej mellan mig och mina polare. Vi har skojat lite grann om ”porslinsögat”, att när man är riktigt vansinnig – då kommer porslinsögat fram. Det är därför jag skelar lite med ögonen när jag spelar den här karaktären, berättar Carl Déman.

”Fotbollshuliganen” såg dagens ljus inför matchen mellan Gais och Öis den 4 september. På väg till Gamla Ullevi la Déman ut ett klipp där han spelade en man med aggressiv uppsyn. Klippet har setts av hundratusentals människor på Instagram och Facebook.

– Jag tyckte själv att det var roligt att spela in det klippet och sedan visade det sig att även andra tyckte att det var kul när jag la ut det. Det finns så många härliga karaktärer i fotbollsvärlden och jag tror att många känner igen just denna. Men det är inte bara i fotbollen den förekommer, det kan vara i en bar, på stan eller var som helst, säger han.

https://www.instagram.com/p/BYoGi7PFY1Q/?hl=sv&taken-by=carldeman

LÄS ÄVEN: Carl gör succé med Johan Falk-imitationen 

Producerar klipp på heltid

Även om Carl Déman är medveten om att det kan uppfattas som att han drar många personer över en kam poängterar han att det inte är hans avsikt.

– ”Fotbollshuliganen” som jag gör är väldigt grov och det är ju absolut inte alla huliganer som uppträder så här. Men aggressiva karaktärer förekommer på en massa ställen och jag tror att många har stött på den här typen någon gång i livet.

Tillsammans med Jonas Fagerström och Lucas Simonsson driver Carl Déman Youtube-kanalen JLC som har över 200 000 prenumeranter.

– Vi jobbar med detta på heltid nu. Vi släpper två avsnitt i veckan, torsdag och söndag, men de tar mer tid än vad folk tror att producera. Det är mycket runtomkring, med planering, inspelningar och redigering, men det är väldigt roligt och jag trivs väldigt bra med det här. Man får använda sin kreativitet och testa lite nya grejer.

Är ”Fotbollshuliganen” den karaktär som du har fått störst genomslag med sedan ”Johan Falk”?

– Ja, det är det faktiskt, i alla fall på Facebook. Sedan gör jag lite dansklipp (”Dansa med Deman”) inför helgerna som många uppskattar. Men om man tittar på specifika karaktärer så är det denna som blivit störst sedan jag gjorde ”Johan Falk”.

https://www.instagram.com/p/BYv-ch0F4fy/?hl=sv&taken-by=carldeman

LÄS ÄVEN: Jakob Eklund om imitationerna: "Va fan, kör på!" 

"Kommer mer galna grejer"

I en av scenerna som Carl har spelat in hemma i sin lägenhet skriker han ”Kom då, för helvete!” när ett brev dimper ner i brevinkastet.

– Den var lite speciell att spela in och det måste ha sett rätt roligt ut. Jag hoppas att mina grannar inte var hemma då, men jag tror att de vet om att jag håller på med lite såna här sketcher. Det är väldigt lyhört där jag bor, men jag hoppas att de förstår att det är på skoj, säger Carl och skrattar.

I helgen var ”Fotbollshuliganen” i Köpenhamn och Carl Déman lovar att fler klipp är att vänta.

– Jag kommer inte lägga ner, jag kommer fortsätta. Det kommer mer galna grejer.

Till sist: Vilket lag håller du själv på?

– Blåvitt! Jag går på så många matcher jag kan.

 

Se alla Carl Démans klipp på Facebook och på Instagram!

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag