Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bytte målvakt 10 gånger – under samma match

Jon Hedlund.Foto: BILDBYRÅN
Kalle Lundgren.Foto: BILDBYRÅN
Tobias Jernsand.Foto: BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

I västkustderbyt mellan Warberg och Pixbo utspelade sig märkliga scener när bortalaget bytte målvakt tio gånger i samma match. 

I Warbergsmålet stod en förvånad Tobias Jernsand, som ändå är positiv till Pixbos experiment.

– Utifrån deras perspektiv är det genialiskt, säger Jernsand.

Under torsdagskvällen spelades en till synes ordinär match mellan Warberg och Pixbo i innebandyns Superliga. 

Det något mer extraordinära ägde rum i Pixbos mål när Jon Hedlund och Kalle Lundgren plötsligt började byta plats med varandra, likt utespelare. 

Pixbotränaren Thomas Andersson förklarade experimentet med att han ville hålla i gång två målvakter – en som höjde på ögonbrynen var Tobias Jernsund i Warbergsmålet, även om han hade sina aningar om vartåt det barkade.

– Jag känner Pontus (Boman, målvaktstränare i Pixbo) sedan tidigare och frågade vem av Jon och Kalle som skulle stå. ”Du får la se”, sa han. Då blev jag förvånad och förvirrad, säger Tobias Jernsund och skrattar. 

”Genialiskt av dem”

Thomas Andersson sa följande till Innebandymagazinet efter matchen:

– Jag har känt att det är lite stort glapp mellan de här två. Jon är uttalad förstamålvakt och har varit det i Pixbo i många år, det är svårt att få in andramålvakten och jag tror att det här kan vara ett litet sätt att få in honom och få dem att lyfta varandra. Jag tror det är en bra grej för Jon också, men nu får vi utvärdera efter denna match och se.

Warbergs målvakt berättar vidare att han efter ett kort tag ändå förstod syftet med Thomas Anderssons målvaktstaktik.

– Generellt sett är det ganska mycket svårare att matcha in målvakter i spelet än utespelare där man kan göra ett par korta byten. Det är smart, särskilt för unga målvakter som kanske inte får så mycket speltid annars. Sen är Pixbo i en helt annan sits än oss – vi krigar för varje poäng medan de har råd att trixa och experimentera på det här sättet. Cred till dem för ett genialiskt test, säger Tobias Jernsund.

Från Pixbos håll pratar man om att försöka göra det här till något vedertaget. Vad tror du om det?

– Bra fråga. Förutom att det är bra rent sportsligt så kan sådant här göra att sporten, som annars är ganska mycket ”alibi”, både får mer uppmärksamhet och kan ta nästa steg. Som publik tror jag att det är ganska underhållande att se på, säger Tobias Jernsund.