Foto: Michael ErichsenFoto: Michael Erichsen
 Foto: Michael Erichsen
Foto: Michael ErichsenFoto: Michael Erichsen
 Foto: Michael Erichsen

Bundesligaklubb ute efter Blåvitts Engvall

Publicerad

Gustav Engvall är högaktuell för Bundesliga.

Enligt uppgifter till GT är FC Augsburg just nu det hetaste alternativet - och klubben tar inom kort ett beslut om de ska försöka köpa loss IFK Göteborgs succéanfallare.

- Jag har hört det också men det är inget som har hamnat på mitt bord ännu, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

Gustav Engvalls succé i allsvenskan och U21-landslaget har inte passerat obemärkt förbi.

Scouter från Europas största ligor har spanat in honom en längre tid.

19-åringen, som gjorde fem mål och fyra framspelningar för Blåvitt i allsvenskan den här säsongen, är också högaktuell för en flytt utomlands.

Redan i januari.

Enligt uppgifter till GT är Bundesligaklubben FC Augsburg det hetaste alternativet just nu. Laget har haft en tuff inledning på säsongen och är ute efter förstärkning. Laget är just nu näst sist med nio poäng efter 13 spelade omgångar.

"Jag har hört det också"

Klubben har varit på plats vid ett antal tillfällen för att spana in Engvall - och kommer inom de närmsta veckorna ta ett beslut om man ska försöka köpa loss spelaren.

- Jag har hört det också men det är inget som har hamnat på mitt bord ännu. Det har ryktats väldigt mycket om Gustav en tid nu vilket är naturligt eftersom han gjort det bra både hos oss och i U21-landslaget, säger sportchefen Mats Gren.

Han är bara 19 år, hur ser du på om han skulle lämna er redan nu?

- Svårt att säga. Vi ser ju helst att han stannar hos oss. Samtidigt vet vi att unga spelare som gör det bra i allsvenskan och i IFK Göteborg bli attraktiva för klubbar utomlands.

- Vi får se vad som händer. Än så länge har vi inget konkret på honom.

Hur ser ert läge ut i truppen inför nästa säsong vad det gäller spelare in?

- Vi kommer inte göra några större förändringar men vi letar efter en anfallare. Vi letar brett och får se vad som händer, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag