Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Bulan" Berglunds ilska mot domarna

Thomas Berglund.
Foto: Adam Ihse / Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/GÖTEBORG. Brynäs är pressade i semifinalserien mot Frölunda och måste vinna på onsdag.

Efter kvällens förlust var Brynäs-lägret rasande på domarinsatsen efter att Simon Hjalmarsson kört in i Felix Sandström vid Frölundas 2-0 mål.

– Vi får en utvisning i första perioden när vi backar in i deras målvakt omedvetet, men de kör på Felix. Måste man alltså ramla och kasta sig för att få utvisning?, säger Brynäs-tränaren Thomas ”Bulan” Berglund.

Efter segern senast kom Brynäs till kvällens match med gott självförtroende, och 2-2 i matcher. Det var dock Frölunda som kom att visa sig vara det starkare laget, och efter en målmässig urladdning i den sista perioden har de regerande mästarna nu 3-2 i matcher inför onsdagens möte i Gävle.

Efter kvällens förlust riktade dock Thomas "Bulan" Berglund sin ilska mot domarinsatsen, i såväl den här matchen som under hela matchserien i helhet.

Anledningen till ilskan var framför allt en situation vid Frölundas 2-0 mål där Simon Hjalmarsson på reprisbilderna syns köra på Brynäs burväktare Felix Sandström som hamnar ur balans och inte hinner rädda Rasmus Dahlins skott.

– De gör mål på en väldigt tveksam situation. Jag tycker att de kör på vår målvakt. Vi får en utvisning i första perioden när vi backar in i deras målvakt omedvetet, men de kör på Felix. Måste man alltså ramla och kasta sig för att få utvisning? Det kan man verkligen fråga sig, säger Brynäs-tränaren Thomas ”Bulan” Berglund.

Pratade du någonting med domarna om det? 

– Nej, jag har slutat prata med domarna. Det är ingen idé att prata med dem längre, det har jag lagt ner för längesen. Eller längesen… Jag inser att det inte är någon idé.

För att det får konsekvenser? 

– Nej, men det är väl ingen idé. Låt dem få döma. Däremot så får vi utvisning när vi backar in i deras målvakt samtidigt som de kör på Felix… Jag tycker att det är konstigt, det är samma situation fast med skillnaden att deras målvakt kastar sig och spelar död, samtidigt som Felix står upp. Vi får utvisning, de får inte utvisning. Så man ska behöva kasta sig? Det är inkonsekvent.

Brynäs missgynnade av domarna i matchserien

Så här långt i matchserien har lagen hunnit spela fem matcher, och samtidigt som Brynäs tilldelats 25 stycken tvåminuters-utvisningar har Frölunda bara visats ut vid 16 tillfällen.

Frölunda har således spelat en knapp period mer i numerärt överläge, och "Bulan" lyfter efter förlustmatchen alltså den inkonsekventa bedömningen från domarna.

Tycker du att det är en ojämn nivå? 

– Ja, men jag tycker inte att vi har fått någon fördel i den här matchserien överhuvudtaget, det tycker jag inte.

Matchfakta, SM-slutspelet:

Frölunda–Brynäs 4–0 (0–0, 1–0, 3–0)
semifinal 5 i bäst av 7
Andra perioden: 1–0 (15.18) Victor Olofsson (Joel Lundqvist, Simon Hjalmarsson).
Tredje perioden: 2–0 (11.21) Rasmus Dahlin (Joel Lundqvist, Henrik Tömmernes), 3–0 (13.10) Casey Wellman str, 4–0 (18.03) John Nyberg (Nicklas Lasu).
Skott: 27–21 (6–12, 11–3, 10–6).
Utv: Frölunda: 4x2. Brynäs: 4x2.
Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn, och Sören Persson, Lidköping.
Publik: 12 044.
Frölunda leder med 3–2 i matcher.