Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter tystnaden – efter mardrömmen

Sean Bergenheim drog på sig tre utvisningar mot Brynäs.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Sean Bergenheim, 33, drog på sig tre utvisningar – vilket resulterade i tre mål för Brynäs mot Frölunda. Efteråt ville han inte prata med media.

Men dagen efter den tunga förlusten bryter Bergenheim tystnaden och säger att det inte är aktuellt att ändra sin spelstil.

– Det är något jag fundera på till nästa säsong, men nu är det inte dags att ändra någonting.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Sean Bergenheims fysiska spelstil har gått hem hos Frölundasupportrarna. Med sitt uppoffrande spel var han en stark bidragande orsak till att de regerande mästarna kunde vända 1–3-underläge i matcher till avancemang från kvartsfinalen mot Skellefteå.

Men fansen var nog mindre nöjda när finländaren i den första semifinalen mot Brynäs i går blev utvisad tre gånger, vilket Brynäs utnyttjade till fullo genom att göra tre mål.

Efter matchen stängde Bergenheim in sig i omklädningsrummet och var inte sugen på att prata med media.

– Jag bad mina lagkamrater om ursäkt, det är ingen position man vill sätta sitt lag i. Men i playoff är det viktigt att glömma sånt och gå vidare, poängterar Sean Begenheim när GT träffar honom dagen efter matchen.

 

LÄS ÄVEN: Stjärnan stängde in sig – vägrade prata 

Bad om ursäkt

Vad sa de till dig?

– Det var ingen diskussion egentligen. Det händer ibland, men det är så klart tråkigt att de (Brynäs) gjorde mål vid alla tre tillfällena. Men det är inte första eller sista gången det händer.

Bergenheim är känd för att ligga på gränsen för vad som är tillåtet. I kvartsfinalserien mot Skellefteå blev han avstängd i tre matcher för en "slew foot".

 

LÄS ÄVEN: Sundström träffad av puck i ansiktet 

"Ska vara fiffigare"

Men att förändra sin spelstil är inte aktuellt enligt stjärnan själv.

– Jag tänker inte sluta spela fysiskt, men jag ska vara fiffigare, smartare. Jag vill inte sätta laget i en sådan situation igen, säger Bergenheim, men uppger att det kan bli en förändring till nästa säsong:

– Det är något jag fundera på till nästa säsong, men nu är det inte dags att ändra någonting. Nu kom jag in mitt under säsongen och jag vet inte hur snacket gått innan. Men om det här är linjen de har valt så kanske jag måste anpassa mig och sluta spela så fysiskt... 

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android