Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter med sin klubb – öppnar för Frölunda

Carl Klingberg.
Foto: Anders Ylander / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Foto: Larry Macdougal / AP CP

Den före detta Frölundaforwarden Carl Klingberg, 25, bryter kontraktet med KHL-klubben Torpedo Niznjij Novgorod.

Han utesluter inte en comeback hos SM-finalisterna.

– Hur aktuellt det är till nästa säsong vet jag inte, säger Carl Klingberg.

Det blev bara en säsong i den ryska KHL-klubben Torpedo Nizjnij Novgorod för Carl Klingberg, som är storebror till Dallasbacken John Klingberg.

– Jag kände att jag körde fast och de ville gå vidare. Jag hade ett år kvar, men det kändes väl bra för båda parter att göra som vi gjorde, säger Carl Klingberg, som nu ska leta ny klubb.

På 55 KHL-matcher gjorde han 17 poäng (9 mål, 8 assist).

Klingberg om sin KHL-säsong

– Det har varit både bra och dåligt. Ryssland är ett speciellt land och man kanske inte var så van i början. Men då gick det bra spelmässigt. Sedan gick det sämre och då deppar man väl ihop när man inte känner igen sig i kulturen och så vidare. Jag hämtade upp mig på slutet men kom aldrig upp i de minuter jag hade i början. Då blev det inte riktigt samma, säger Frölundafostrade Carl Klingberg som senast spelade i SHL 2010-2011.

Före Rysslandsäventyret var han i Atlantas, Winnipegs och New York Rangers organisationer och tillbringade större delen av tiden i AHL även om det blev tolv NHL-matcher och ett mål.

Frågan är var Carl Klingberg spelar till hösten.

– Jag har faktiskt ingen aning själv än så länge.

Dörren till Frölunda inte stängd

Han stänger inte dörren till en comeback i Frölunda.

– Någon gång är det tänkbart. Hur aktuellt det är till nästa säsong vet jag inte. Jag har inte hunnit tänka så mycket på det utan har velat göra klart med KHL-kontraktet först.

– Jag skulle vilja säga att det är mer troligt att jag är utomlands något år till. Men som sagt, vi får se. En vacker dag vill jag gärna återvända. Om det blir nästa säsong eller senare får vi se. Förmodligen ett eller två år till utomlands.

För närvarande hälsar Carl Klingberg på sin bror John i Dallas.