Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brynäs knock - körde över Frölunda hemma

Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
Foto: Maja Suslin/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

GÄVLE/STOCKHOLM. Frölunda blev förnedrat med 0-6 på bortais mot Brynäs.

Tränaren Roger Rönnberg ångrar att han inte agerade tidigare under matchen för att få stopp på blödningen.

– Jag borde ha gjort någonting, säger han.

Matchfakta, SM-slutspelet:

Brynäs–Frölunda 6–0 (3–0, 2–0, 1–0)
semifinal 6 i bäst av 7
Första perioden: 1–0 (8.40) Pathrik Westerholm (Ponthus Westerholm, Johan Alcén), 2–0 (15.34) Kevin Clark (Oskar Lindblom, Ryan Gunderson) spel fem mot fyra, 3–0 (16.15) Tomas Zaborsky (Ponthus Westerholm).
Andra perioden: 4–0 (3.00) Kevin Clark (Oskar Lindblom), 5–0 (5.20) Kevin Clark.
Tredje perioden: 6–0 (19.58) Jonathan Granström (Daniel Mannberg, Johan Alcén).
Skott: 25–32 (6–13, 13–7, 6–12).
Utv, Brynäs: 6x2. Frölunda: 5x2.
Domare: Mikael Nord, Arboga och Mikael Sjöqvist, Karlstad.
Publik: 7 728.
3–3 i matcher.

Efter förlusten i Scandinavium senast så hade Brynäs kniven mot strupen hemma mot Frölunda på onsdagskvällen. För om det skulle bli förlust så hade semester väntat för Brynässpelarna.

Och det såg i början av matchen ut som att hemmalaget funderade på semester. Frölunda satte stenhårt tryck på Brynäs direkt och vaskade fram flera chanser, dock utan att överlista Felix Sandström.

Frölunda blev straffat

Och det kom att straffa Frölunda.

Rejält.

Från ingenstans stack Brynäs fram och gjorde 1-0 genom Pathrik Westerholm efter 8.40.

Ett par minuter senare drog Frölunda på sig en utvisning och då öppnades dammluckorna. Kevin Clark tryckte in 2-0 i numerärt överläge och 39 sekunder senare fick Tomas Zaborsky in 3-0 på en retur.

– Frölunda är nonchalant, säger Tommy Åström.

Den ställningen stod sig fram till den första periodvilan.

– Jag tycker vi har fyra kedjor där alla kan göra mål. Men vi ska upp lite till och om publiken bär oss som de gör, då är vi svåra att slå, säger Jonathan Granström till C More.

Och upp lite till, det kom Brynäs i början av den andra perioden. Tre minuter in satte Clark sitt andra mål för aftonen och bara två minuter senare fullbordade han sitt hattrick.

Det är Clarks andra raka hattrick på hemmais.

Rönnbergs besvikelse efter matchen

Då valde Frölunda att byta ut Johan Gustafsson och sätta in reservmålvakten Dan Bakala.

Roger Rönnberg önskar efter matchen att han hade agerat tidigare än vad han gjorde.

– Jag borde ha gjort någonting. Tagit en timeout eller så, för att stoppa det. Det är inte säkert att det ens hade hjälpt. Det hade kanske blivit värre, så det går inte säga, säger han.

Granström avslutade målskyttet

Det fick stopp på blödningen, men det räckte inte. Brynäs vann med 6-0 efter att Granström fastställt slutresultatet med två sekunder kvar av matchen.

Precis på slutsignalen så utbröt det slagsmål på isen som de flesta spelarna var inblandade i. När domarna lyckats sära på slagskämparna så lämnade Frölundaspelarna isen till ljudet av burop från hemmapubliken.

Nu väntar en sjunde och avgörande match i Scandinavium på fredag.

– Vi är redo för fredag, det är det enda vi tänker på. Det kommer att bli galet, de är ett helt annat lag på hemmaplan än vad de är här. Så det kommer att bli kamp och måste upp i samma nivå som i dag, säger Kevin Clark till C More.

– Det är bara en match och det är så det funkar. Är det någon som vet det så är det vi. Vi har spelat så många slutspelsmatcher sista åren att vi vet att varje matchserie kan gå till sju matcher så det är något vi är förberedda på, säger Rönnberg.

Se alla matcher från SM-slutspelet – länk till extern sida