Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bröt måltorkan – efter 24 matcher

Max Friberg gjorde två mål när Frölunda besegrade Karlskrona med 4–1. Foto: /IBL / /IBL

Han har inte gjort ett mål på 24 matcher och stundtals varit kritiserad.

Men mot Karlskrona blev Max Friberg, 25, stor hjälte för Frölunda – med två mål.

– Jag får hoppas att man lär sig någonting av det, säger han.

När Sverige vann JVM 2012 så var forwarden Max Friberg en av de stora frontfigurerna då han med sina nio mål på sex matcher vann hela turneringens skytteliga.

Men den här säsongen i Frölunda har den tidigare JVM-hjälten haft förtvivlat svårt att just få dit någon puck – och det dröjde först till omgång 25 mot Karlskrona innan första målet kom.

Och det var drygt 17 minuter in på första perioden som den långa måltorkan bröts. Forwarden höll sig påpassligt framme framför Johannes Jönsson i KHK-målet och styrde in Mike Webers backskott.

”Tog någon sekund innan jag fattade"

– Jag blev lite osäker först. Jag kände att jag fick skottet på klubban och sen rasslade det till i nätet. Men det tog någon sekund innan jag fattade att det var jag, säger Max Friberg som gjorde ett stort glädjeskutt till målgest.

– Det var ren glädje, säger han efteråt.

Och att just målet kom efter en styrning på Mike Webers skott var inte helt oväntat, berättar han.

– Vi åker tillsammans till träningar och matcher och jag har sagt åt honom att han får skjuta på mig och in i mål. Det fungerade, säger Friberg med ett leende.

Tvåmålsskytt – efter långa torkan

Men det stannade inte där.

För det var också 25-åringen som sex minuter in på andra perioden utökade Frölundas ledning till 2–0 med ett skott från distans.

– Lite enklare. Det var bra trafik framför så jag tänkte att jag slänger in den. Sen tog den på ett benskydd på deras spelare och in, säger han.

Friberg har som sagt varit en van målskytt under stora delar av hans karriär. En sådan här lång mållös svit har han inte varit med om tidigare.

"Var inget finlir direkt"

– Jag får hoppas att man lär sig någonting av det. Att det inte alltid går på räls utan att man ibland också måste slita innan man får dit den. Jag har försökt att inte tänka på det för mycket utan bara försökt spela så bra som möjligt och så får det komma när det kommer. Och det här två målen... Det var väl typiska sådana mål. Det var inget finlir direkt, säger han.

Slutresultatet blev till slut 4–1 till Frölunda efter att också Ryan Lasch och Victor Olofsson blivit målskyttar för hemmalaget. Carl Persson gjorde Karlskronas mål i tredje perioden.

Segern innebär att Frölunda bryter sin svit på två raka förluster och klättrar upp på en sjundeplats i tabellen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!