Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Livet är skört – jag kan inte ha det så här”

Frida Wallberg.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: FREDRIK FUNCK / DN / TT

Frida Wallberg, 36, fick i fredags föras akut till sjukhus – för andra gången på kort tid.

Nu hoppas den tidigare världsmästaren få hjälp av en läkare i Göteborg.

– Det går inte att ha det så här och aldrig veta när det dyker upp, säger hon till GP.

Frida Wallberg knockades av Diana Prazak i Stockholm 2013 och fick bäras ut på bår innan hon fördes till sjukhus.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Frida Wallberg knockades av Diana Prazak i Stockholm 2013 och fick bäras ut på bår innan hon fördes till sjukhus.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Frida Wallberg i matchen mot Diana Prazak.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

För sex och ett halvt år sedan knockades Frida Wallberg av Diana Prazak från Australien och drabbades av en hjärnskada.

Svenskan svävade ett tag mellan liv och död – men efter att ha opererats överlevde hon.

I dag kämpar hon för att kunna leva ett normalt liv igen.

Wallberg, som är en av Sveriges mest framgångsrika boxare genom tiderna, har inte gått en match sedan knocken 2013.

I stället har hon brottats med sviterna efter hjärnblödningen.

Nyligen konstaterade läkarna att hennes kropp har slutat producera kortisol, vilket brukar beskrivas som ett livshotande tillstånd, som en komplikation av hjärnskadan.

”Det är jäkligt tråkigt för det kommer när man minst anar det och man kan inte göra så mycket åt det,” berättar Frida Wallberg.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Fick föras till sjukhus

I fredags lade sig den tidigare världsmästaren för att vila i hemmet i Åtvidaberg för att hon mådde illa.

En stund senare blev läget ännu värre.

Frida Wallberg fick föras med ambulans till universitetssjukhuset i Linköping.

– Jag fick en chock. Det kommer så plötsligt, från att jag mår bra till att jag inte ens kan gå. Det är hemskt. Det jobbigaste är att jag inte vet när det kommer och varför. Just nu är det så illa att jag inte kan ta hand om mig själv eller vara ensam, berättade hon under lördagen.

Nu är Frida Wallberg tillbaka i huset med sambon Emil och barnen Luna, Milton och Nellie. I veckan ska hon på återbesök på sjukhuset för att ta nya prover.

– Det är jäkligt tråkigt för det kommer när man minst anar det och man kan inte göra så mycket åt det. Jag vill ju veta varför det blir så här för jag kan ju inte leva med det här. Det går inte att ha det så här och aldrig veta när det dyker upp, säger hon till GP.

Det har gått sex och ett halvt år sedan Frida Wallberg knockades i Stockholm – men hon kämpar fortfarande för att kunna leva ett normalt liv igen.Foto: STEFAN JERREVÅNG / BILDBYRÅN

Frida Wallberg: ”Livet är skört”

Frida Wallberg berättar att hon har svårt att klara av högljudda och stressade situationer och att hon fortfarande försöker lära känna sin kropp. Hon behöver planera sina dagar noggrant, men försöker ändå leva så normalt som det går.

– Varje gång jag går och lägger mig så vet jag inte vad jag vaknar upp till och det är inte lätt. Livet är skört, det är det. Men det är väldigt skönt att ha familjen runt mig, att ha barnen och min kille och bra folk som ger mig energi. Det är väldigt viktigt för mig, säger hon.

För ett tag sedan rensade hon bland gamla mejl. Då hittade hon ett meddelande från en läkare i Göteborg.

– Han hade mejlat mig 2015 och jag hade missat det helt. Han skrev då om allt jag har och vill hjälpa mig. Jag hoppas att han kan hjälpa mig och det låter positivt. Det kommer säkert att bli nya tester. Jag kan inte ha det så här men vet inte hur de (läkarna) tänker men vi får se vad som händer, säger Frida Wallberg till GP.