Klart: Stjärnorna som kommer till Göteborg

Mikaela Laurén.
Foto: YLWA YNGVESSON
Marcus Kowal.
Foto: HENRIK JANSSON

GÖTEBORG. I sommar blir det kampsportgala i Göteborg.

Stjärnorna Mikaela Laurén, 42, och Marcus Kowal, 41, går sina sista matcher i karriären på en gala som beskrivs som ”helt unik”.

– Det kommer garanterat att bli utsålt, säger promotorn Daniel Högström.

Lördagen den 9 juni intar några av Sveriges starkaste profiler inom proffsboxning, MMA och thaiboxning Kooperativet på Lindholmen i Göteborg för galan Bulldog Media Fight Night.

Kända namn som Martin Akthar, Zvonomir Kralj och Marcus Kowal fajtas i MMA. För Kowal blir matchen den sista – han avslutar därmed sin karriär i hemstaden Göteborg. 

– Jag ringde och frågade Marcus och han ville väldigt gärna avsluta karriären hemma i Göteborg, säger Daniel Högström som är promotor för galan.

Hälften av överskottet från galan kommer att gå till välgörenhetsorganisationen Liam's Life som arbetar mot rattfylleri och för organdonation. Organisationen är uppkallad efter Marcus Kowals ettårige son Liam som dödades av en rattfyllerist.

Mikaela Laurén avslutar i juni karriären i Göteborg.
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES

LÄS MER: ”Jag såg min sons barnvagn i två delar”

”En helt unik gala”

I proffsboxning går en av Sveriges mest klarast lysande stjärnor Mikaela Laurén, som nyligen tog hem IBO-bältet i superweltervikt, sin sista match. 

– Det blir en helt unik gala eftersom vi mixar proffsboxning, MMA och thaiboxning. Den stora grejen är ju att Laurén och Kowal gör sina sista matcher i karriären, säger Daniel Högström.

Även EM-bronsmedaljören Clarence Goyeram kommer att boxas på galan.

I thaiboxning möter göteborgaren Filiph Waldt, som har två SM-guld och ett VM-silver, den finska mästaren i sin viktklass. Svenska mästaren Markus Liljedorff möter proffset Jian Amiri medan Joakim Hägg från Lejonkulan möter rivalen Otman Boujrad från Fighter Muay Thai i ett derby mellan två av Göteborgs största thaiboxningsklubbar.

Daniel Högström är promotor för galan.

LÄS MER: Laurén i tårar efter titelfajten: ”Tacksam”

Kan bli en supermatch

– Vi släppte biljetterna i söndags och det säljs som sjutton. Vi har 800 stycken och det kommer garanterat att bli utsålt. Det ska bli fantastiskt roligt och det är kul att intresset är så stort.

Paolo Roberto är konferencier och Dogge Doggelito DJ.

Galans promotor Daniel Högström hintar samtidigt om en ”supermatch”.

– Det kan bli en supermatch med en som är väldigt, väldigt känd. Men det vet vi först efter den 26 maj. Han ska gå en fajt och det handlar om han blir skadad eller inte. Blir han inte det kommer han, säger Högström och tillägger:

– Det är en fin cliffhanger.