I flera år var Yussif Chibsah en av Djurgårdens nyckelspelare i allsvenskan. Nu är han klar för Gais – efter att inte ha fått någon lön i Turkiet. Foto: Andreas L ErikssonI flera år var Yussif Chibsah en av Djurgårdens nyckelspelare i allsvenskan. Nu är han klar för Gais – efter att inte ha fått någon lön i Turkiet. Foto: Andreas L Eriksson
I flera år var Yussif Chibsah en av Djurgårdens nyckelspelare i allsvenskan. Nu är han klar för Gais – efter att inte ha fått någon lön i Turkiet. Foto: Andreas L Eriksson
Gais var egentligen inte ute efter nyförvärv. Men när klubbchefen Jonas Lundén fick höra att Chibsah var tillgänglig slog han till direkt. Foto: Leif GustafssonGais var egentligen inte ute efter nyförvärv. Men när klubbchefen Jonas Lundén fick höra att Chibsah var tillgänglig slog han till direkt. Foto: Leif Gustafsson
Gais var egentligen inte ute efter nyförvärv. Men när klubbchefen Jonas Lundén fick höra att Chibsah var tillgänglig slog han till direkt. Foto: Leif Gustafsson

Bomben: Värvar hem profilen – från Turkiet

Publicerad

Här är Gais oväntade jättevärvning.

Yussif Chibsah – med 150 allsvenska matcher och 15 a-landskamper för Ghana – fick ingen lön av sin turkiska klubb.

Då kunde Gais knyta honom till sig med hjälp av en hemlig sponsor.

– Jag ska göra allt för att vi ska ta oss tillbaka dit vi hör hemma – allsvenskan, säger Chibsah.

I förra veckan tog Chibsahs rådgivare kontakt med Gais klubbchef Jonas Lundén – som först sa att nej tack, vi letar inte nya spelare.

– Men när jag fick höra namnet det handlade om... självklart blev det galet intressant, säger Lundén.

Djurgårdsprofilen Yussif Chibsah lämnade allsvenskan för Alanyaspor i turkiska andraligan i somras.

"Fantastiskt"

Men när klubben slutade betala hans lön bröt han kontraktet – och skrev på för ett år med Gais i superettan.

– Alldeles fantastiskt, säger Jonas Lundén och fortsätter:

– Alla vet vilka kvalitéer han har och när vi hört oss för verkar han vara en fin människa som jobbar stenhårt och ställer höga krav på sina lagkamrater.

Gais, som är ekonomiskt pressat, får hjälp att finansiera Chibsah av en hemlig sponsor.

– Jag säger inte vilka, säger Lundén.

Är ni favoriter att vinna superettan nu?

– Haha, den går jag inte på! Vi kommer att växa över året. Det här hjälper till.

Yussif Chibsah är på väg tillbaka efter en fotskada och har den senaste tiden rehabat i Stockholm.

"Är en storklubb"

Han är snart redo att kliva rakt in i Gais startelva.

– Som alla vet är Gais en storklubb som hör hemma i högsta serien, säger han.

– När jag fick chansen att gå hit behövde jag inte fundera länge. Jag ska göra allt för att vi ska ta oss tillbaka dit vi hör hemma – allsvenskan.

På lördagseftermiddagen kommer Chibsah till Hjällbovallen i Göteborg för att se Gais träningsmatch mot Ull/Kisa som börjar 13.00.

Yussif Chibsah är inte den enda meriterade profilen grönsvart värvat inför superettan 2015. Bland annat har man knutit till sig den förra allsvenska skyttekungen Patrik Ingelsten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag