Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Bomben i slutspelet: Poängkungen flyttar

Publicerad

Tvåa i poängligan efter en supersäsong.

Nu lämnar Max Wahlgren, 26, Pixbo för spel i Linköping, enligt uppgifter till SportExpressen.

I kväll möter Linköping Falun i den fjärde SM-semifinalen.

En viktig match hemma i Linköpings Sporthall då mästarna Falun har 2-1 i matcher.

Samtidigt kan SportExpressen avslöja att topplaget har gjort klart med en riktig supervärvning.

”På sin plats att få in fler offensiva spelare”

Enligt uppgifter har de sedan en tidigare tillbaka gjort klart med Pixbos poängkung Max Wahlgren och nu skriver Innebandymagazinet att de kommer presentera “en poängstark värvning” som sitt nyförvärv under veckan.

- I och med att vi vill göra fler mål så är det på sin plats att få in fler offensiva spelare, säger Linköpings tränare Johan Astbrant till sajten.

Max Wahlgren flyttade till Pixbo från Granlo för två år sedan och i Mölnlycke-laget har 26-åringen vuxit ut till en av superligans vassaste spelare i offensiv zon.

Max Wahlgren tvåa i poängligan i år

Det blev 52 poäng i fjol och denna säsong växlade forwarden upp ytterligare och tryckte dit 69 poäng, varav 39 mål, på 32 matcher. Det räckte till en andraplats i poängligan, bara en poäng bakom Storvretas landslagsstjärna Albin Sjögren.

För Pixbo är det ett hårt slag att tappa sin nyckelspelare efter att återigen ha blivit utslaget i kvartsfinalen i ett svagt slutspel.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag