Marks stjärna Lauren Gregory. Foto: Jörgen JarnbergerMarks stjärna Lauren Gregory. Foto: Jörgen Jarnberger

Marks stjärna Lauren Gregory.

 Foto: Jörgen Jarnberger
Marks tränare och klubbchef Frank Alm. Foto: Lennart RehnmanMarks tränare och klubbchef Frank Alm. Foto: Lennart Rehnman

Marks tränare och klubbchef Frank Alm.

 Foto: Lennart Rehnman
Foto: Lennart RehnmanFoto: Lennart Rehnman
 Foto: Lennart Rehnman

"Bli frisk till på fredag – eller åk hem till USA"

Publicerad

Mark Baskets stjärna Lauren Gregory lider av en ryggskada.

Om hon inte kan spela match på fredag blir hon hemskickad till USA.

– Jag försöker att inte tänka på det nu. Jag vill ju stanna, jag trivs bra här, säger proffset.

Mark Basket har haft maximal otur med proffset Lauren Gregory, 28. Kan hon inte spela på fredag rivs hennes kontrakt. Amerikanskan har endast spelat tre bortamatcher och inga hemmamatcher - i Sverige har hon varit sedan oktober.

Lauren Gregorys basketresa för Mark började skakigt vilket GT tidigare skrivit om. Redan från dag ett fick proffset problem, då med att få ordning på sina papper.

– Det är som en annan form av Bingolotto. Jag förstår inte vad det är som tar sådan tid, sa tränaren Frank Alm till GT då om Migrationsverkets problem med att godkänna hennes arbetstillstånd.

Tålamodet är slut

Nu har proffsets papper varit klara i två månader men då har i stället ryggproblematiken tagit över - nu börjar tålamodet i klubben tryta.

– Lauren har en skada som kan förvärras om hon spelar med smärta, så det här måste hon känna av själv. Men vi har kommit överens om att det inte blir någon fortsättning här för henne om hon inte kan spela på fredag, säger tränare och klubbchef Frank Alm till Borås Tidning.

Det är en nerv i ryggen som ställer till det för den 187 centimeter långa centern.

– Det har varit bisarrt. Jag har verkligen haft otur, först fick jag en liten smäll som inte var så farlig och sedan ännu en som gjorde att jag var tvungen att vila, säger Lauren Gregory.

Komplicerad skada

Proffset som aldrig haft problem med ryggen tidigare vet inte hur hon ska förhålla sig till skadan.

– Det är svårt för det har gått upp och ner. Jag har ju inte gjort någon magnetröntgen så vi vet inte direkt vad felet är och ibland känns det bra, men det är komplicerat, säger hon.

Kan stjärnan spela på fredag mot Sallén, Uppsala får hon stanna - annars rivs kontraktet och hon blir hemskickad.

Satsar på spel

– Jag försöker att inte tänka på det nu. Jag vill ju stanna, jag trivs bra här. Men vi hade möte förra veckan och pratade om det, det känns konstigt, säger Lauren Gregory och fortsätter:

– Men jag satsar stenhårt på att spela på fredag, Sallén var ju en av de första lagen jag mötte här i Sverige.

Tabellfyran Sallén är kända för att spela tufft och vann senast mot Telge med 90-62.

– Det har gått lite upp och ner för dem på senaste tiden, de är väldigt fysiska med smarta spelare, det gäller att vi är på tårna, säger Lauren Gregory.

Fredagsmatchen som avgör Gregorys öde spelas på hemmaplan klockan 19.00.

Hanna E Johansson
Hanna E Johansson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag