Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blev först förbannad för att jag tappade bollen”

Matchvinnaren Johan EsplundFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tränaren Johan Sixtensson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

4-4 i prestigemötet mot Västerås och tilläggstid. 

Då klev Johan Esplund fram och avgjorde. 

– Jag blev lite förbannad först men fick in bollen på något vänster. Skönt så klart, säger han. 

Gästerna Västerås tog ledningen tidigt genom Måns Engström. Mästarna Villa vände på steken, mycket tack vare Joakim Anderssons båda mål, och hade en hyfsat trygg 4-2-ledning i början på andra halvlek. 

Men då kvicknade Västerås till och när klockan stod på 70 minuter stod det 4-4 på resultattavlan. 

– Vi hade ju en straff fram till 5-2 som vi missade också. Sedan hade de något skott i stolpen eller ribban vid 4-4 också. Det går aldrig att slappna av i bandy, det går fort, säger Johan Esplund.

– En tuff match. Västerås står upp bra och spelar aggressivt och är bra offensivt också. Men jag tycker ändå att vi vinner rättvist.  

”Åkte mest och snirklade”

Johan Esplund avgjorde alltså mötet när klockan hade tickat förbi 90 minuter. 

– Jag tappade bollen först och blev lite förbannad. Men sedan blev det fritt fram och jag lyckades slå in returen på eget skott. Jag kommer inte riktigt ihåg situationen faktiskt, jag åkte mest och snirklade, haha. 

Han hyllade motståndarna efter segern. 

– Bästa vi mött i år. Västerås ligger dåligt till i tabellen men de kommer att klättra. Det är jäkligt kul att möta dem, de parkerar inte bussen i straffområdet som många andra. Vi har hyfsat pluspsyke på dem här hemma i serien också. Skönt att ha det, säger Esplund.