August Erlingmark är just nu på träningsläger med Blåvitt på Smögen. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
August Erlingmark är just nu på träningsläger med Blåvitt på Smögen. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Ytterligare en svensk stoppades från spel i EM

Publicerad

Blåvitts talangfulle August Erlingmark, 19, får inte vara med i P19-EM i Georgien i nästa månad.

Men under klubbens träningsläger på Smögen följer han U21-landslaget i EM och drömmer om att själv få chansen där så småningom.

– Dom har ett jäkla publikstöd där nere. Det är klart att jag strävar efter att vara med i ett mästerskap, säger han.

August Erlingmark hade inte ens fyllt 19 år när han i mars skrev på sitt första A-lagskontrakt. Sedan dess har det blivit fyra inhopp i allsvenskan och ytterligare beröm.

När Blåvitt, just nu på elfte plats i tabellen, ska satsa mer på hemvävt och ungt är Erlingmark urtypen för en sådan satsning.

– Jag har läst i media om den ökade satsningen på spelare från vår akademi och det är säkert bra för klubben. Men det är väl inget jag går och funderar så mycket på, säger han.

Störs inte av ovissheten runt kontrakten

Blåvitt startar om mot Jönköping 2 juli efter uppehållet. Har du nya mål att uppfylla?

– Jag sätter inte upp mål på det sättet. Jag hade ett mål inför säsongen, att få debutera i allsvenskan. Och det gick rätt fort. Vad jag kan sikta på är mer speltid och kanske att få starta i en match, säger han.

Fotbollen är inne i silly season. GT avslöjade i går att det finns intresse för Emil Salomonsson från ryska Spartak Moskva. 

Åtta av spelarna på träningslägret i Smögen har utgående kontrakt, två är på lån.

Är det inte störande att förbereda sig för omstarten och veta att några spelare kan försvinna är som helst?

– Det här med hur kontrakten är funderar jag överhuvudtaget inte på och det tror jag gäller för de flesta. Jag fokuserar på här och nu, vet att alla killarna gör ett bra jobb oavsett hur kontrakten ser ut, säger August Erlingmark.

Körde tuffare i vintras

På Smögen-lägret tränar Blåvitt hårt, men ändå inte riktigt lika hårt som i vintras.

– I december och januari var det tuffare, nu har vi fotbollspass också, inte bara fysik, säger August Erlingmark.

Men det finns också möjlighet att utnyttja den speciella miljö som erbjuds på Smögen.

– Vädret har ju varit fantastiskt några dagar, man får ta chansen att njuta av någon räkmacka på bryggan, säger han.

Att Blåvitt inte släppte i väg honom till P19-EM, som börjar med match mot Tjeckien samma dag som klubben möter Jönköping, tog han med jämnmod.

– Det hade varit kul att spela EM, men vi var överens klubben och jag. Jag är glad för förtroendet, att de ansåg att jag behövdes här hemma i stället, säger August Erlingmark.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag