Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts jättekap - får 20 miljoner för DMK

Foto: Lisa Irvall Gt/Expressen

Som GT kunde berätta förra veckan kostar Lasse Vibe 2,7 miljoner kronor.
Samtidigt står det klart att Blåvitt säljer 19-åriga supertalangen David Moberg Karlsson till Sunderland.
I går signerade han ett fyraårskontrakt, skriver Premier League-klubben på sin officiella sajt.
- Det har varit hektiskt. Jag har väl inte riktigt förstått det än. Det blev klart först för två dagar sedan. I dag har det varit läkarundersökning och en del press, säger "DMK" till Göteborgsposten.

Övergången innebär att Blåvitt tjänar storkovan. Enligt GT:s källa med mycket god insyn i föreningen kostar Moberg Karlsson inte mindre än två miljoner pund - eller 20 miljoner svenska kronor.
- Jag kan inte säga någon summa alls, säger klubbdirektören Martin Kurzwelly.
IFK Mariestad får 300 000
På frågan om hur mycket David Moberg Karlsson kommer att saknas väljer tränaren Mikael Stahre att lyfta fram - Tobias Hysén.
- Moberg är en bra spelare som haft en bra utveckling, annars skulle ett klubbyte inte vara aktuellt. Fortfarande har det någonstans varit en spelare som spelat med Tobbe.
Kan du utveckla det?
- Tobias Hysén är vår forward nummer ett. Så är det. Sen betyder inte det att man inte tror på andra spelare eller att det inte är ett lagarbete. Men Tobbe är en toppklasspelare i Skandinavien och det vet alla om.
David Moberg Karlsson blev under vårsäsongen ordinarie i Blåvitts startelva. Han har gjort två allsvenska mål.
Enligt GP tjänar Moberg Karlssons förra klubb, IFK Mariestad, omkring 300 000 kronor i solidaritetsersättning. Även moderklubben Björsäters IF gör sig en hacka.