Blåvitts annorlunda upplägg – luffarschack

Sören Rieks och Mix Diskerud ställdes mot varandra under finalen av Blåvitts tävling i ”fotbollsluffarschack”.
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT

Det har stormat rejält kring Blåvitt den senaste tiden – och inför matchen mot AIK valde tränare Jörgen Lennartsson ett annorlunda upplägg på träningen då spelarna fick tävla i luffarschack.

– Ett sätt att få bryta av i en intensiv vecka, säger Lennartsson.

Resultaten har inte gått IFK Göteborgs väg den senaste tiden och förlusten mot Djurgården i måndags innebar att laget har svarat för sin sämsta säsongsinledning på sju år.

Men det gick inte att tyda av onsdagsträningen då både spelare och tränare Jörgen Lennartsson var på strålande humör.

Mycket på grund av det annorlunda träningsupplägget där nämnde Lennartsson valde att låta spelarna få tävla i ”fotbollsluffarschack”.

– Vi har gjort det vid något tillfälle tidigare också. När det är så här tätt mellan två matcher så handlar det bara om att samla energi och inte ha någon belastning. Så syftet med det här upplägget var att få ut glädje av det och det fick vi, säger tränaren.

Spelarna delades in i fyra olika lag där gänget med Thomas Rogne, Mix Diskerud, Mads Albaek, Sebastian Ohlsson och Abdul Razak gick segrande.

Tävlingen gick ut på att passera ett par hinder med boll innan spelarna kom fram till nio olika ringar som låg utplacerade i gräset där de sedermera tävlade i luffarschack.

”Inte de smartaste som springer fram”

Tobias Hysén tyckte det var ett roligt upplägg, även att hans lag förlorade i finalen.

– Det är inte alltid de smartaste som springer fram och gör sina val där vid ringarna, säger han med ett skratt.

– Men det var ett kul sätt att sprida energi och glädje i gruppen på, tillägger han.

Var det svårt?

– Det blir ju tidspress. Man vill ju inte gärna göra fel heller så då leder det till att det slår lite slint i skallen på en. Så det var ingen svår övning men under tidspress kan även de enklaste grejerna bli svåra, säger han.

Går det att ta med sig in i matchsituation?

– Luffarschack? Nej, jag vet inte. Tidspress har man alltid i matcher men det är helt andra situationer. Situationer som man är van vid så där går man mer på intention i sina ageranden. Här fick man använda en annan del av hjärnan, säger han.