Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blåvittbacken om sitt helvete: "Skittungt..."

Foto: Daniel Stiller

Hans två senaste säsonger har förstörts av korsbandsskador.

Nu berättar Erik Lund, 24, om helvetestiden – och vägen tillbaks, via ett nytt korttidskontrakt.

– Jag kan känna mig stolt över att jag på något sätt orkat hålla mig positiv i psyket, säger ytterbacken.

Erik Lunds helvetesår

Mars

En korsbandsskada förstörde Erik Lunds 2012. På försäsongen har han svart att få speltid – och läget ljusnar inte direkt när landslagsmannen Adam Johansson återvänder till Blåvitt. Då blir Erik Lund utlånad till Örebro i superettan.

 

April-juni

Tiden i ÖSK blir inte vad Lund hoppats. På två månader får han bara starta tre matcher. I slutet av juni står det klart att Erik Lund återvänder till IFK Göteborg.

 

Augusti

Lund har precis kommit tillbaks från utlåningen till ÖSK när skadorna är framme igen. Korsbandet ryker i en U21-match – operation och sex månaders frånvaro. Nu hoppas Lund vara tillbaks i månadsskiftet januari-februari 2014.

 

November

Allt pekar på att Erik Lund skriver ett tremånaderskontrakt från januari till mars. På det sättet ska han få chansen att visa vad han går för – och siktar på att ta tillbaks sin plats i Blåvitt.

I tre säsonger, mellan 2009 och 2011, var Erik Lund ordinarie i Blåvitts backlinje.

Men de två senaste säsongerna har skadedjävulen grinat honom i ansiktet. När han äntligen var tillbaks från 2012 års korsbandsskada fick han ingen speltid, och lånades ut till Örebro.

Därefter var det dags för nästa korsbandsskada – samtidigt som 24-åringen satt på utgående kontrakt.

"Kunde inte göra mig rättvisa"

– Så klart har det varit skittungt. Framför allt var det jobbigt att man inte hann komma tillbaks riktigt från den första skadan. Jag kunde inte göra mig själv rättvisa, säger Erik Lund.

– Men jag har ändå hållit humöret uppe och gett allt i gymmet. Visst finns det dagar när det är tyngre, men jag känner inte att det tagit överhanden. Jag tänker aktivt på att jag ska vara positiv.

IFK-kontraktet löper snart ut. Men allt pekar på att Erik Lund skriver ett nytt tremånadersavtal med Blåvitt.

"Nästa målsättning är..."

Det sträcker sig mars ut – och innebär en chans för Lund att visa den sportsliga ledningen vad han går för.

– Positivt att jag får chansen att bli frisk. Jag är ungefär halvvägs genom rehaben nu, och hoppas kunna gå för fullt i månadsskiftet januari-februari, berättar han.

I slutet av kontraktstiden ska Lund och Blåvitt sätta sig ned igen.

Hur lyder målsättningen?

– Först och främst vill jag bli helt frisk och känna att kroppen är bra. Sedan är nästa målsättning att ta en plats i IFK, säger Erik Lund och fortsätter:

– Samtidigt får man ta det när man är tillbaks. Det är svårt för mig att utvärdera hur mina chanser är förrän jag är tillbaks och har känt på fotbollen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!