Foto: Daniel Stiller
 Foto: Daniel Stiller

Blåvittbacken om sitt helvete: "Skittungt..."

Publicerad

Hans två senaste säsonger har förstörts av korsbandsskador.

Nu berättar Erik Lund, 24, om helvetestiden – och vägen tillbaks, via ett nytt korttidskontrakt.

– Jag kan känna mig stolt över att jag på något sätt orkat hålla mig positiv i psyket, säger ytterbacken.

I tre säsonger, mellan 2009 och 2011, var Erik Lund ordinarie i Blåvitts backlinje.

Men de två senaste säsongerna har skadedjävulen grinat honom i ansiktet. När han äntligen var tillbaks från 2012 års korsbandsskada fick han ingen speltid, och lånades ut till Örebro.

Därefter var det dags för nästa korsbandsskada – samtidigt som 24-åringen satt på utgående kontrakt.

"Kunde inte göra mig rättvisa"

– Så klart har det varit skittungt. Framför allt var det jobbigt att man inte hann komma tillbaks riktigt från den första skadan. Jag kunde inte göra mig själv rättvisa, säger Erik Lund.

– Men jag har ändå hållit humöret uppe och gett allt i gymmet. Visst finns det dagar när det är tyngre, men jag känner inte att det tagit överhanden. Jag tänker aktivt på att jag ska vara positiv.

IFK-kontraktet löper snart ut. Men allt pekar på att Erik Lund skriver ett nytt tremånadersavtal med Blåvitt.

"Nästa målsättning är..."

Det sträcker sig mars ut – och innebär en chans för Lund att visa den sportsliga ledningen vad han går för.

– Positivt att jag får chansen att bli frisk. Jag är ungefär halvvägs genom rehaben nu, och hoppas kunna gå för fullt i månadsskiftet januari-februari, berättar han.

I slutet av kontraktstiden ska Lund och Blåvitt sätta sig ned igen.

Hur lyder målsättningen?

– Först och främst vill jag bli helt frisk och känna att kroppen är bra. Sedan är nästa målsättning att ta en plats i IFK, säger Erik Lund och fortsätter:

– Samtidigt får man ta det när man är tillbaks. Det är svårt för mig att utvärdera hur mina chanser är förrän jag är tillbaks och har känt på fotbollen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag