Blåvitt jagar Simon Thern.Blåvitt jagar Simon Thern.
Blåvitt jagar Simon Thern.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Blåvitt vill snuva MFF – på Thern

Publicerad

GÖTEBORG. Simon Thern, 25, har kopplats ihop med Malmö FF.

Men nu uppger GP att IFK Göteborg vill knyta mittfältaren till sig.

– Det är en intressant och duktig spelare, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

Simon Thern (i mitten) i AIK-tröjan.Foto: BILDBYRÅN

Simon Thern återvände till svensk fotboll från holländska Heerenveen inför förra säsongen. Mittfältaren, som har ett förflutet i IFK Värnamo, Helsingborgs IF och Malmö FF, anslöt till AIK mitt under klubbens träningsläger i Dubai.

Men tiden i AIK blev inte vad Thern hade hoppats på. Det började förvisso bra, men under höstsäsongen hade 25-åringen svårt att a en plats i Rikard Norlings startelva.

– Det klart att jag är besviken och hade önskat på mer, sa Thern i höstas.

 

LÄS MER: Simon Thern om jobbiga tiden i AIK

Kopplas ihop med MFF

Efter säsongen i AIK flyttade Simon Thern tillbaka till Holland och Heerenveen.

Men nu kan han återvända till Sverige igen. Uppgifter har placerat Thern i hans gamla klubb Malmö FF.

– Av respekt för alla parter kommenterar jag inte spelare som tillhör andra klubbar, sa Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, i förra veckan.

Samtidigt uppger GP i dag att IFK Göteborg är "väldigt intresserade" av att knyta till sig Thern. Klubben ser honom som en drömvärvning som skulle bidra med både fart och passningsskicklighet på mittfältet.

Simon Thern kan återvända till allsvenskan.Foto: HECTOR JUNELIND

LÄS MER: Uppgift: Thern på väg tillbaka till MFF

Kan göra ett fynd

Eftersom Heerenveen uppges vilja göra sig av med svensken – han ska inte ingå i tränaren Jurgen Streppels framtidsplaner – kan Blåvitts sportchef Mats Gren göra ett fynd.

”Det är en intressant och duktig spelare”, skriver Mats Gren i ett sms till GP.

Simon Thern har tidigare gått hårt åt IFK Göteborgs sätt att spela fotboll på. 

– Dom får ju spela den fotbollen dom vill, men om Sverige ska komma närmare de bästa – då tycker jag inte att Göteborgs sätt är det rätta. Det går inte bara att dynga upp bollen och hoppas på en nickskarv, den tiden är förbi. Man kan säkert vinna någon titel med den fotbollen, men det finns en gräns. Den kreativa fotbollen har ingen gräns, den utvecklas hela tiden, sa Thern för några år sedan.

Med nye tränaren Poya Asbaghi planerar IFK Göteborg att bli mer spelförande och Simon Thern skulle kunna passa in i den typen av fotboll.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag