Marcel Koller uppges vara ett namn för Blåvitt. Foto: Bildbyrån / Reuters
Marcel Koller uppges vara ett namn för Blåvitt. Foto: Bildbyrån / Reuters

"Blåvitt ute efter förbundskaptenen"

Publicerad

IFK Göteborg är på jakt efter en huvudtränare till nästa säsong.

Enligt Kronen Zeitung är Österrikes förre förbundskapten Marcel Koller, 56, aktuell för jobbet – men Mats Gren dementerar uppgifterna. 

"Han är inte aktuell", skriver han i ett sms. 

Marcel Koller.Foto: CHRISTIAN ORT / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Sedan Jörgen Lennartsson fick sparken från IFK Göteborg i somras har Blåvitts sportchef Mats Gren sett över tänkbara lösningar till nästa säsong.

Olof Mellberg, 40, har varit ett av spåren, men enligt GT:s uppgifter har BP:s succétränare nobbat Blåvitt. Även förre U21-förbundskapten Håkan Ericson och Jönköpings Södras Jimmy Thelin har kopplats ihop med klubben. 

Nu nämns ett nytt namn i diskussionerna: schweizaren Marcel Koller. Det är den österrikiska tidningen Kronen Zeitung som uppger att 56-åringen är intressant för IFK Göteborg.

Nära relation

Mats Gren har tidigare jobbat ihop med Koller och duon ska vara nära vänner.

Koller lämnade det österrikiska landslaget efter att de missat VM-slutspelet i Ryssland nästa sommar. Österrike blev fyra i sin grupp efter Serbien, Irland och Wales.

Problemet? Marcel Koller är van vid helt andra löner än vad IFK Göteborg kan erbjuda, uppger Kronen Zeitung.

Dementeras av Gren

Marcel Koller är, precis som Mats Gren, starkt förknippad med den schweiziska klubben Grasshoppers. Koller spelade där mellan 1978 och 1997, Gren mellan 1985 och 2000. De lirade alltså ihop under många år. 2002-2003 var Koller tränare i klubben. Ett par år senare var Mats Gren assisterande tränare där. 

Men Mats Gren dementerar uppgifterna om Koller och IFK Göteborg, 

”Han är inte aktuell”, skriver han i ett sms.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag