IFK Göteborg letar en backup för skadade mittbacken Thomas Rogne. Därför har man bjudit in Walker Zimmerman för att provträna med truppen denna vecka, Foto: Michael Erichsen
IFK Göteborg letar en backup för skadade mittbacken Thomas Rogne. Därför har man bjudit in Walker Zimmerman för att provträna med truppen denna vecka, Foto: Michael Erichsen

Blåvitt tar in amerikan för provträning

Publicerad

IFK Göteborg letar en backup för skadade mittbacken Thomas Rogne.

Därför har man bjudit in Walker Zimmerman för att provträna med truppen denna vecka,

Zimmerman är en 22-årig mittback som representerat FC Dallas senaste två åren. Nu kan alltså nästa klubbadress bli IFK Göteborg.

– Han kommer att träna med oss den här veckan. Sedan får vi göra en utvärdering, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till föreningens hemsida.

Zimmerman gjorde 20 matcher för Dallas i Major Soccer League under 2015 och enligt Blåvitts hemsida har han meriter från USA:s U-landslag.

Kuriosa: enligt mlssoccer.com är Zimmerman son till David som är baptistpastor i Forth Worth, Texas.

Skadat korsbandet

Zimmerman gör sin första med IFK redan i dag onsdag klockan 10.30.

Det är alltså med anledning av Thomas Rognes korsbandsskada som IFK nu letar en mittback för ett korttidskontrakt/lån. Man hade hoppats att den norske mittbacken skulle vara comebackklar till allsvenska premiären, men så blir inte fallet. Nu är prognosen att han är spelklar i maj.

För ganska exakt ett år sedan plockade Blåvitt över en annan amerikansk försvarare, Heath Pearce. Han lyckades dock aldrig slå sig in i Blåvitts a-lag.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag