David Boo Wiklander åkte i veckan in akut till sjukhus. Foto: BILDBYRÅNDavid Boo Wiklander åkte i veckan in akut till sjukhus. Foto: BILDBYRÅN
David Boo Wiklander åkte i veckan in akut till sjukhus. Foto: BILDBYRÅN
Blåvitts mittback vårdas under torsdagen fortfarande på sjukhus. Foto: BILDBYRÅNBlåvitts mittback vårdas under torsdagen fortfarande på sjukhus. Foto: BILDBYRÅN
Blåvitts mittback vårdas under torsdagen fortfarande på sjukhus. Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN

Vårdas på sjukhus: Aggressiv infektion

Publicerad
Uppdaterad

GÖTEBORG. David Boo Wiklander, 33, saknades på IFK Göteborgs första träning.

Mittbacken är blodförgiftad och vårdas på sjukhus.

– Han ligger kvar på sjukhus minst till i morgon, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

David Boo Wiklander.Foto: BILDBYRÅN

När IFK Göteborg under torsdagen gjorde sin första träning med nye tränaren Poya Asbaghi, 32, i Prioritet Serneke arena saknades David Boo Wiklander.

Anledningen är att den 33-årige mittbacken tidigare i veckan tvingats åka in akut till sjukhus med blodförgiftning. 

Boo Wiklander hade ett sår på benet och vårdas fortfarande på sjukhus.

– Han ligger kvar på sjukhus minst till i morgon. I övrigt hänvisar jag till Fredrik Larsson (Blåvitts sjukgymnast). Jag vet inte exakt vad det är som hänt, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

"Aggressiv infektion"

Fredrik Larsson berättar:

– David drog på sig en infektion i början av veckan och har blivit behandlad för det. Han är klart på bättringsvägen, men kommer inte att träna i morgon. Vi får se om vi kan köra igång honom lätt med någon alternativ variant på måndag, tisdag.

Det var ett sår på benet..?

– Ja, och det blev en infektion som var rätt så aggressiv. Han har fått antibiotika mot det. Det är under kontroll och det har vänt.

Vad får man för symptom?

– Först börjar det lokalt i området och sedan kan det sprida sig. Det kan gå upp i ljumsken och lymfkörtlarna – och det gjorde det på honom. Man känner av det och så blir man påverkad. Då var det läge att ta tag i det. Nu är det under kontroll.

Blåvitts sjukgymnast Fredrik Larsson och David Boo Wiklander.Foto: BILDBYRÅN

Gjorde 23 matcher

David Boo Wiklander värvades till IFK Göteborg inför säsongen 2017 efter ett starkt år i Hammarby. Han såg först ut att bli back-up till Thomas Rogne och Mattias Bjärsmyr, men 33-åringen fick rikligt med speltid i Blåvitt. 

Sammanlagt blev det 23 matcher (varav 21 från start) i allsvenskan under den gångna säsongen. 

Tillsammans med Carl Starfelt och Kristopher da Graca utgör han Blåvitts mittbacksbesättning inför nästa säsong.

Boo Wiklander vann SM-guld med IFK Norrköping 2015.

 

LÄS MER: Boo Wiklander var nära att lägga av

 

David Boo Wiklander

Född: 3 oktober 1984 i Bogotá, Colombia.

Position: Försvarare.

Klubbar: IFK Göteborg, Qviding FF, IFK Norrköping och Hammarby IF.

Övrigt: Arbetar vid sidan av fotbollen som finansiell rådgivare.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag